hotjar ile google analytics in farkliliklari nelerdir

Hotjar ile Google Analytics‘in Farklılıkları Nelerdir?

Öncelikle  Hotjar nedir  ? Nasıl kullanılır gibi soruları önceki makalemizden okuyabilirsiniz.

Dijital dünyada çok sık kullanılan analiz araçları arasında kabul edilen Hotjar , kullanıcıların beklentilerini karşılamada dikkat çekmeyi başarıyor. Özellikle Google Analytics gibi güçlü bir rakibe karşı mücadele ederken artı ve eksileriyle ön plana çıkan Hotjar’ın neler sunduğuna daha yakından bir göz atmak gerekir. Böylelikle neden Google Analytics’i bırakıp Hotjar’ı tercih etmeliyim? sorusuna cevap verebileceksiniz.

Hotjar; ziyaretçi davranışları nı bir ısı haritası tasarlayarak sizlere bildiren oldukça önemli bir analiz aracı dır. Bu yönüyle dikkat çeken Hotjar’ın kullanıcıların web sitenizde aslında nasıl davrandıklarını anlamak adına önemli olduğunu söylemek gerekir. Web sitesi analiz araçları ile kıyaslandığında farklı olanı suna Hotjar; kaliteli çözümler ile de başarıyı sizlerle buluşturur.

Siz de bir web sitesi sahibi ya da yöneticisi olarak web sitesi analiz araçları arasından en ideal olanı seçmek istiyorsunuz değil mi? O halde Hotjar da dahil olmak üzere size sunulan çözümlerin neler olduğuna daha yakından bir göz atmanızı öneriyoruz!

Web Siteni Analizi Satışlarınız İçin Önemli

Analiz, hizmet verdiğiniz sektör ne olursa olsun kaliteli çözümlere ulaşmak adına tercih edilmesi gereken alternatiflerden bir tanesi olarak bilinmektedir. Bu nedenle de bir web sitesini analiz etmek ile satışlar arasında çok güçlü bir bağ vardır. Aşağıda web sitesi analizi ve satışların birbiri ile ilişkisini anlamlandırmanız adına pek çok detayı sizlerle paylaşıyoruz!

Reklamlar ve Satışlar Arasındaki İlişki

Markaların bütçelerinde en büyük gider kalemi hiç şüphesiz reklamlardır. Ancak web sitelerine ya da farklı mecralara eklenen reklamların satışları ne denli etkilediğini tahmin etmek zor. Bu durumu açığa kavuşturmak adına web sitesi analizi yapmak çok başarılı sonuçlar verir. Böylelikle web sitesine giren kullanıcıların kaçının reklama tıkladığı ve bu tıklamaların kaçının satışa dönüştüğü anlaşılabilir.

Web sitesi analizinin bu denli önemli sonuçlar vermesi sizin için oldukça değerlidir. İster Hotjar ister Google Analytics ile beklentilerinize uygun seçeneklerden fayda sağlayabilirsiniz.

Ürün/Hizmet Satın Alanların Özellikleri Belirlenir

Web sitesi analizi ile ürün ve hizmetleri satın alanların ne tür davranışlar sergilediğine daha yakından bir göz atabilirsiniz. Bu sayede satın alma davranışını gösterenlerin neden böyle bir davranışa sevk olduklarını da anlayabilirsiniz. Peki, bu ne işinize yarar? Web sitenizi ziyaret eden ancak satın alma işlemi yapmadan geri çıkan kullanıcıları elde tutmanız adına farklı uygulamalara başvurmanızı sağlar.

Satışların Yeni/Eski Üyelere Oranı

Web siteniz üzerinden satış yapıyorsanız eski ve yeni üyelerin satın alma davranışını nasıl gerçekleştirdiklerini doğru bir şekilde değerlendirmelisiniz. Eski üyelerin satın almada ön planda olması yeni pazarlama çözümlerinin yeni üyeleri olumlu anlamda etkilemediğini gösterir. Bu nedenle de üyelerin satın alma konusundaki davranışlarını dikkate alarak daha anlamlı çalışmalar gerçekleştirme şansına sahip olabileceksiniz.

Kategori ve Ürün Performansı

Satışa sunduğunuz ürünlerin daha büyük etki yaratması ya da daha fazla insan tarafından tercih edilmesi adına çalışmalar yürütebilirsiniz. Başarısız ya da düşük performans sergileyen ürünlerin özellikleri neler? Bu ürünler neden tercih edilmiyor? Kategorilerde bir sorun mu var? Tüm bu sorulara cevap verebileceğiniz analizler yapabilirsiniz. Böylelikle web sitesi analizinin avantajlarını elde etmeniz mümkün olacak!

Sayfa Yapısının Satışa Etkisi

Web sitesi analizi yaparken dikkat etmeniz gereken konulardan bir tanesi de kesinlikle sayfa yapısı olacaktır. Analizi doğru bir şekilde yaparak satışların neden düşük kaldığı ya da arzu edilen seviyeye ulaşmadığı konusunda çalışmalara yön verebilirsiniz. Bu yöntem sayesinde web sitesi analizinin satışlar ve kârlılığı etkilemesi çok daha mümkün olur.

Web Sitelerini Analiz Ederken Sık Kullanılan Yöntemler

Web sitesi performansı nı ölçmek ve daha iyi performans elde etmek adına kullanılan yöntemleri de doğru bilmelisiniz. Zira yanlış yöntem sizi yanlış sonuçlara götürecektir. Web sitesi ve performans analizi yaparken en başarılı sonuçlara ulaşmak adına nasıl hareket etmeniz gerektiğini aşağıda listeledik. Doğru analiz için aşağıdaki yöntemleri kullanabileceksiniz.

Google Analytics Verilerini İncelemek

Web sitenizi analiz etmek istiyorsanız genellikle Google Analytics aracını kullanmayı denersiniz. Kullanıcıların ne tür davranışlar sergiledikleri kadar web sitenizin de nasıl bir performans sergilediğini bu araç üzerinden incelemek mümkündür. Bu durumu dikkate alarak sizin için en doğru sonuçlara ulaşabilirsiniz. Ancak bu, Google Analytics’in tek kullanılması gereken uygulama olmadığını ifade etmek gerekir.

Hotjar Verileri Değerlendirmek

Hotjar ile kullanıcıların sitenizdeki ısı haritasını elde ederek kaliteli bir sonuca ulaşmanız da muhtemel olacak. Özellikle de kullanıcıların sayfada öylece bekleyip beklemediklerini ölçmek adına Hotjar öncelikli tercihtir. Özellikle de sayfa yapısını yeniden ele almak istediğinizde mutlaka Hotjar kullanmanız gerektiğini bilmelisiniz.

Hotjar ve Google Analytics ; en çok kullanılan iki seçenek olsa da web sitesi analizi yaparken  Semrush, Ahrefs  ve diğer pek çok uygulama da tercih edilebilir.

Hotjar ve Google Analytics Arasındaki Farklar Nelerdir?

Hotjar ve Google Analytics birbiri ile çok sık kıyaslanan uygulamalar olarak bilinir. Siz de bu iki uygulama arasındaki farkı değerlendirmek mi istiyorsunuz? Aşağıdaki detaylara bir göz atmanızda yarar var!

  • Google Analytics paneli daha önce hiç bu paneli kullanmamış biri için oldukça karmaşıktır. Ancak Hotjar çok daha kullanışlı ve pratik çözümler sunar.
  • Hotjar, kullanışlı veriler sunar. Ancak Google Analytics’i tam anlamıyla kullanan kimseler için daha kaliteli sonuçlar elde etmek mümkündür.
  • Hotjar, kullanıcıların web sitesindeki bütün hareketlerini kaydederken Google Analytics imleç hareketlerini kaydetmez.
  • Google Analytics ücretsiz bir şekilde herkes tarafından kullanılabilir. Ancak Hotjar kullanmak adına aylık 39 USD ödemeniz gerekmektedir.

Tüm bu farkları dikkate alındığında Hotjar ve Google Analytics  özel uygulamalar  olarak kabul edilmektedir. Peki, ikisi arasında bir seçim yapmanız gerekse hangisini kullanmanız gerekirdi?

Hangi Analiz Yöntemini Seçmelisiniz?

Web sitesi analizi yapmak  isteyen hemen her site yöneticisi doğru analiz araçları ile yola çıkmak ister. Bunun en büyük nedenlerinden bir tanesi de kullanıcı performansını iyileştirerek satışları ve trafiği iyileştirmektir. O halde en ideal  analiz yöntemleri ne bir göz atmaya başlayalım!

Tek Analiz Aracına Takılı Kalmayın

Web sitenizi analiz etmek istiyorsanız sadece bir araç kullanarak doğru sonuçlara ulaşmaya çalışmamalısınız. Örneğin Hotjar size kullanıcıların sayfa içerisindeki performansı verir. Bu sayede sayfaların nasıl bir yapıda olması gerektiğini çok daha basit bir şekilde belirlemeniz mümkün olur. Öte yandan Google Analytics en çok ziyaret edilen ve trafik sağlayan sayfalarla alakalı verileri paylaşır. İki aracı bir arada kullanarak daha doğru sonuçlara ulaşmanız mümkündür.

Anlık Analizlere Dikkat Edin

Analiz süreçlerinin en önemli özelliklerinden bir tanesi de canlı verilerin kontrol edilmesi gerekliliğidir. Bu sayede kötü giden durumlara anlık müdahale edebilirsiniz. Ayrıca iyi giden sayfaların da performansını diğer sayfalara yaymanız mümkündür. Bu noktada analiz yapmak hem daha anlamlıhem de daha kaliteli olur.

Siz de  web sitenizi analiz  ederken önerilerimizi dikkate almayı ihmal etmemelisiniz. Doğru bir analiz sizi yüksek performansa sürükler. Bu durum da kısa sürede satışlarınızın artış göstermesi adına sizleri tetikler.

Yorumlar (0)

 Yorum Yap

 

Lütfen Bekleyin

demresa
Destek Ekibi

Whatsapp'tan mesaj gönderin.

+90 850 305 89 13 telefon görüşmesi için
Hangi konuda yardımcı olabilirim?
908503058913
×
Bize yazın, çevrimiçiyiz !