hotjar nedir hotjar in e ticaret sitelerine yararlari nelerdir

Hotjar, pek çok kişinin son zamanlarda araştırdığı ve merak ettiği araçlardan bir tanesidir. Bu doğrultuda Hotjar’ın ne olduğu ve nasıl kullanıldığı ile ilgili tüm detayları sizler için derledik. Şimdi gelin, Hotjar nedir ? Nasıl kullanılır gibi sorulara hep birlikte cevap arayalım.

Hotjar Nedir?

Hotjar hem analitiği hem de kullanıcılardan gelen geri bildirimleri içerdiği için kendisini hepsi bir arada olarak adlandıran bir araçtır. Bu araç, ziyaretçilerin web sitenizde ne yaptığını anlamanıza yardımcı olmayı amaçlar. Hotjar'ın öne çıkan özelliği, bir dizi temel analitik işlevi kullanıcı geri bildirim araçlarıyla tek bir platformda birleştirmesidir.

Hotjar ortaya çıkmadan önce, her biri optimizasyon araç setinizin maliyetini ve karmaşıklığını artıran bu özellik kombinasyonuna erişmek için farklı platformlara ihtiyacımız vardı. Hotjar, farklı web sitesi analizi, CRO ve kullanıcı geri bildirim işlevlerini tek bir platformda bir araya getiriyor.

Web sitelerini ziyaret eden kullanıcıların davranışlarını ölçülebilir bir şekilde izlemenizi sağlayan Hotjar, çevrimiçi tüm davranışları gözler önüne sermektedir. Hem geri bildirim hem de analiz araçlarını kombine bir şekilde kullanmakta olan Hotjar, kullanıcı deneyimlerini ve dönüşüm oranlarını iyileştirme noktasında profesyonel bir deneyim sunmaktadır. Bu sayede ziyaretçilerin siteniz ile nasıl bir etkileşim içerisinde olduğuna dair önemli bilgiler elde edebilirsiniz.

Hotjar Nasıl Kullanılır?

Web Sitesi Sayfalarınız İçin Isı Haritalarını Açın

Ayarlamanız gereken ilk şey ısı haritalarıdır . Bunlar, ziyaretçilerinizin web sitenizde ne tıkladığını tam olarak anlamanıza yardımcı olur.

Isı haritalarını açmak gerçekten çok kolaydır. Ancak onları sadece ana sayfanız ve birkaç başka sayfa için açmayın. Onları açmak için en önemli sayfalarınızı belirlemeniz gerekir. Bu, ana sayfalarınız ve ürün veya hizmet sayfalarınız ve ödeme veya kayıt akışınız gibi web sitesi hedeflerinizle ilgili sayfalar olmalıdır.

Ziyaretçi Kayıtları Özelliğini Açın

Ardından, ziyaretçi kayıt özelliğini açmanız gerekir. Bu, ziyaretçilerinizin web sitesi yolculuğunu ve düzeltmeniz ve iyileştirmeniz gereken en yaygın sorunları izleyerek mükemmel bilgiler elde etmeye başlamanıza olanak tanır.

Anahtar Sayfalarınızın Her Biri İçin Bir Geri Bildirim Anketi Oluşturun

Bu anket özelliği, geri bildirim almanın en iyi yollarından biridir. Ancak yeterince iyi bir soru sormazsanız veya soru sormak için doğru sayfayı seçmezseniz, çok iyi içgörüler elde edemezsiniz.

Ödeme veya Kayıt Sayfanız İçin Bir Huni Analizi Oluşturun

Ardından ödeme veya kaydolma sayfa grubunuz gibi en önemli sayfa akışınız için huni özelliğini açın. Bu huniyi ayarlamak, ziyaretçilerin en sık hangi sayfalardan ayrıldığını keşfetmenize yardımcı olur. Sorunları ve iyileştirme potansiyelini gösterir.

Web Sitenizde Neden Hotjar Kullanmalısınız?

Web sitenizden Hotjar’ı kullanmak için en önemli neden Hotjar’ın sahip olduğu özelliklerdir. Söz konusu özellikler genel olarak aşağıdaki gibidir.

Isı haritaları: Kullanıcılarınızın nereye gittiklerini, nereye tıkladıklarını görebileceksiniz.

Ziyaretçilerin kayıtları: Tam olarak ne yaptıklarını görebilmeniz için kullanıcı oturumlarının video kayıtları sizlere sunulmaktadır.

Dönüşüm hunileri: Kullanıcıların satış huninizi nerede bıraktığını size söyler.

Form Analizi: Hataları azaltmanıza yardımcı olmak için kullanıcıların formlarınızla nasıl etkileşime girdiğini gösterir.

Kamuoyu yoklamaları: Kullanıcılara belirli bir eylemi neden gerçekleştirdiklerini veya gerçekleştirmediklerini sormanıza olanak tanır.

Geribildirim: Kullanıcıların web sitenize veya uygulamanıza nelerden hoşlandıklarını, nefret ettiklerini veya ilgisizliğe neden olan şeyleri söyleyerek yorum bırakmalarına olanak tanır.

Anketler: Kullanıcılara fikirlerini soran formlarla ulaşabilirsiniz.

Hotjar ile kullanıcı Davranışlarını Anlayın

Hotjar,  web sitelerindeki kullanıcı hareketlerini net bir şekilde anlamanızı sağlamaktadır. Web sitesi haritaları ile tıklamaların yanı sıra fare hareketlerini de gösterir. Ayrıca, fare işaretçisini kontrol panelinin üzerine getirerek kullanıcıların aynı yerlere kaç kez tıkladığını da görebilirsiniz. Kullanıcı kayıtları ile kullanıcıların e-ticaretinizin öğeleriyle tam olarak nasıl etkileşime girdiğini görebilirsiniz. Kullanıcıların nasıl hareket ettiğini, farelerini nereye hareket ettirdiklerini veya mobil ekranlarına dokunduklarını en iyi şekilde görebilirsiniz. Web sitenizin kullanıcı deneyimini kendi perspektifinden gözlemleyebilecek, önlerine çıkan ve satışları engelleyen sorunları daha iyi anlayabileceksiniz.

Hotjar ile Kullanıcılarınızdan Geri Bildirim Alın

Dönüşüm hunileri ile kullanıcılarınızdan geri bildirim alabilirsiniz. Dönüşüm sürecinin kullanıcılarının nerede kaldıklarını görmemize izin verdikleri için temeldir. Bir e-ticarette bu huni hem alışveriş sepeti hem de potansiyel müşteri toplama formu olabilir. Hotjar'ın uygulanması, araştırmanıza başlamak için size iyi bir başlangıç ​​noktası sağlar. Ancak bu anlamda gelişmiş işlevsellik sunan bir araç değildir.

Daha Kolay ve Daha İyi Hızlı Analiz Edin

Hotjar'ın platformunun bir parçası olarak form analizini içerdiğini görmek harika olsa da özel form analizi araçları tarafından sunulan analiz derinliğini sağlamaz. Örneğin Formisimo, form performansını izlemek için neredeyse 60 ölçümü takip ederken Hotjar yalnızca dokuzunu takip ediyor. Hotjar'ın raporları da özellikle sezgisel değildir. Örneğin, verileri tarih aralıklarına göre bölmenize veya eğilimleri hafta ve aya göre görmenize izin vermezler.

Hotjar'ın dönüşüm hunisi raporları gibi onların form analizi de size bir genel bakış sağlayabilir. Ancak sorunların nedenini belirlemenize ve mümkün olduğunca çabuk düzeltmenize yardımcı olmak için yeterli değildir. Tespit ettiğiniz sorunları daha derinlemesine analiz etmek için her zaman ikinci bir araca ihtiyacınız olacaktır.

Hotjar’ ı Kolayca Kullanın

Hotjar, son derece basit bir kullanıma sahiptir. Sahip olduğu basit web sitesi alt yapısı ile kusursuz bir şekilde Hotjar’ı kullanmaya başlayabilirsiniz. Bu doğrultuda Hotjar’ın sağladığı avantajlardan en iyi şekilde faydalanabilmeniz de mümkündür.

Hotjar Kullanmanın Yararları

Hotjar’ı kullanmanın web siteniz için bazı avantajları vardır. Söz konusu avantajları genel olarak sizler için derledik. Şimdi gelin Hotjar’ın kullanımı ile ilgili detayları hep birlikte inceleyelim.

Hotjar, data değerlendirme araçları arasından en iyi heatmap olma özelliğine sahiptir. Bunun yanı sıra sağladığı sayısı avantaj ile dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Hotjar, web sitenize ciddi oranda katkı sağlayabilecek bir araçtır. Önemli bir web analiz aracı olan Hotjar, kullanım fonksiyonları ile hizmet veren Hotjar ile ziyaretçilerin web sitenizde nerelerde dolaştıkları ile ilgili detaylı bir şekilde bilgi sahibi olabilirsiniz. Ziyaretçilerinizi anlık olarak takip etmenizi sağlayan Hotjar, farklı özelliklerde ki ısı haritaları ile birlikte sitenin hangi kısımlarının çok daha fazla dikkat çektiğini ve tıklanma aldığını görmenizi sağlar. Web sitenizde hangi sayfaların daha fazla kullanıcı çektiğini öğrenmek için en önemli araç Hotjar’dır.

Hotjar, belirlenmiş olan sayfadaki yerleştirme ve fare hareketlerini de kayıt altına alabilen akıllı bir araçtır. Söz konusu kayıtlar aracılığı ile tek bir sayfa üzerinden tam olarak hangi bölümün ve hangi alanların ilgi çektiğini tespit edebilmek mümkündür. Aynı zamanda sadece ilgi çeken alanları değil ilgi çekmeyen alanlarda da ayırt edilmiş iyileştirme çalışmaları yapılmaktadır. Hotjar’ın bir başka özelliğinin site içerisinde doldurulmak üzere tasarlanmış olan formlarda kullanıcıların boşlukları doldurmakta zorlandığı tespit edilebilir olmasıdır. Ziyaretçilerin kısa anketler ile geri bildirim toplayabilmeleri ve deneme amacı kullanıcı kiralayarak merak edilenler üzerinde veri birikimi de Hotjar ile gerçekleştirilebilen işlemler arasında yer almaktadır.

Yorumlar (0)

 Yorum Yap

 

Lütfen Bekleyin

demresa
Destek Ekibi

Whatsapp'tan mesaj gönderin.

+90 850 305 89 13 telefon görüşmesi için
Hangi konuda yardımcı olabilirim?
908503058913
×
Bize yazın, çevrimiçiyiz !