e ticarette ne satabilirsiniz

Türkiye'de En Çok Satılan Ürünler

Dijital pazarlamanın önem kazanmaya başladığı bir dönemde hemen herkesin aklında e-ticarette ne satabilirim sorusu vardır. Çünkü e-ticaret satışlarıyla başarıya ulaşmak ve kazancı arttırmak için doğru bir planlama yapmak gerekir. Aksi takdirde başarısız bir girişimde bulunmak durumunda kalabilirsiniz.

Online alışveriş süreçlerinde başarıya ulaşmak adına öncelikli olarak neler satacağınızı nasıl kararlaştıracağınıza karar vermelisiniz. Çünkü rastgele bir seçim yapmanın sizin için şansa bir girişimde bulunmaktan pek de bir farkı olmayacaktır.

E-ticaret ile hangi ürünü satabilirim sorusuna cevap olarak internette en çok satılan ürünler içerikli makalemizdeki ürün gruplarını inceleyebilirsiniz.

E-Ticarette Ne Satabilirim?

E-ticaret alışverişlerinizi yönetmek adına bir planlama yapmak istiyorsanız online alışveriş rakamlarını incelemenizde fayda var. 2022 yılında en çok satması gereken ürünleri belirlerken 2021 yılında en çok satan ürünleri inceleyebilirsiniz. Bu durum oldukça başarılı ipuçları vereceği gibi sizin için bir fizibilite çalışması yapmayı da mümkün kılar.

Ürün satışlarınızın daha başarılı bir noktaya ulaşmasını sağlayacak olan e-ticaret satışlarıyla alakalı başarılı bir yol haritası çizmek için birbirinden özel teknikleri sizlerle paylaşıyoruz. Siz de e-ticaret başarınızı arttırmak istiyorsanız bu detayları kesinlikle değerlendirmeye başlamalısınız.

E-Ticarette Satılacak Ürünü Nasıl Bulabilirsiniz?

E-ticarette satılacak ürünü belirlemek e-ticaret mağazası açmanın en ciddi zorluklarından biridir. Çünkü ürünlerim satar mı? Satarsa ne kadar ciro yaparım? Kârlı bir girişim olur mu? soruları kafa karıştırır. Bu nedenle de e-ticaret girişimine atılmadan hemen önce bütün detayları titiz bir şekilde değerlendirerek hareket etmek gerektiği unutulmamalıdır. Aşağıda e-ticaret mağazanızı oluşturmaya başlamadan önce bilmeniz gerekenleri sizlerle paylaşıyoruz.

Trendleri Takip Edin

E-ticaret satışlarının yönetilmesinde en önemli detaylardan bir tanesi de trendlerdir. Çünkü trendler tüketicilerin nelere ihtiyaç duyduklarına ve hangi ürünleri satın alacaklarına dair çok özel ipuçları verir. Örneğin COVID-19 salgını ile birlikte maske ve eldiven satışlarında ciddi bir patlama yaşanmıştır. Bu patlama maske ve eldiven satanlar için önemli bir fırsat olarak değerlendirilebilir.

Satış Rakamlarını Değerlendirin

E-ticarette ürünlerin satış miktarları ve değerleri farklılaşsa da en çok satan ürünler genel anlamda aynıdır. Bu nedenle de satışı gerçekleştirilecek olan ürünlere dair önemli ipuçlarına ulaşmanın mümkün olmasını sağlar. Daha önce hiç e-ticaret satışı yapmamış ve rakamlara bağlı olarak bir yol haritası belirleyecek olan kimseler için son 2-3 yıllık rakamlara bakarak hareket etmenin oldukça başarılı sonuçlar vereceğini ifade edebiliriz.

E-ticaret Pazar Payları Nedir?

E-ticaret satışlarınızı yönetmek ve başarılı olmak için dikkat etmeniz gereken bir detay da hiç şüphesiz Pazar büyüklüğü olacaktır. Çünkü Pazar büyüdükçe size düşecek pay artsa da tam tersi durumda karlılığı elde etmek bir nebze zor olacaktır. Özellikle de satışların çok yoğun olmadığı sektörlerde büyük ve yerleşmiş markalar varsa bunu dikkate almak kesinlikle şarttır.

Potansiyel Pazar büyüklüğünü dikkate alarak harekete geçmeni sadece karlılığı da sağlamaz. Sürdürülebilir bir işletme ve girişime sahip olabilmeniz adına oldukça önemlidir. O halde vakit kaybetmeden kalite odaklı bir seçim yapmaya başlayabilirsiniz.

E-Ticaret Sektörel Analiz

Satış gerçekleşen piyasaların neredeyse tamamında girişimcilerin rakiplerini değerlendirmeleri ve buna göre bir yol haritası çizmeleri gerekmektedir. Aksi takdirde karşı karşıya kalınacak olan durum olumsuz bir senaryonun ortaya çıkışına neden olabilecektir. Peki, rekabet durumunu değerlendirirken neleri dikkate almanız gerekir?

Rakiplerin sektördeki paylarını, satış konusundaki zorlukları ve ürünlerle alakalı satış grafiklerini değerlendirmek başarıya ulaşabilmek adına oldukça önemlidir. Bu çerçevede siz de başarı odaklı bir serüvene kapı aralama şansına ulaşabilirsiniz. Böylelikle e-ticarette başarıyı yakalamak daha kolay bir alternatif olacaktır.

E-ticaret Müşterileriniz Kimlerdir?

E-ticarette ne satabilirim sorusu kadar önemli bir detay da e-ticarette satılacak ürünlerin muhatabı kimdir? Daha açık bir ifadeyle hedef kitleniz kimlerdir? Hedef kitleyi doğru belirlemek ve belirlenmiş olan kitleye yönelik çalışmalar yapmak çok çok değerlidir. Çünkü pek çok marka ürünü ve kitleyi tanımadan e-ticaret girişimlerini gerçekleştirir. Sonrasında süreci kontrol altına almak ve başarıya ulaşmak ciddi manada zorlaşır. Titizliği ön planda tutarak ve kaliteli bir sonuca ulaşarak e-ticaret faaliyetlerinizi sürdürmek istiyorsanız yapmanız gereken oldukça basit! Hedef kitlenizi iyi tanıyın ve çalışmalarınızı bu kitlenin özelliklerine göre belirleyin!

Ürününüzün Satış Trendi Ne Kadar Sürecek?

Başarılı e-ticaret girişimlerinin anahtarı kısa süreliğine gündem olan ürünlerden ziyade sürekli tercih edilecek ürünleri tercih etmektir. Popülerlik önemli bir şey olsa da kısa süreliğine tercih edilen ve sonrasında unutulup giden bir ürünü satmak sürdürülebilir satışlar anlamına gelmez. Bu nedenle de popülariteyi dikkatli bir şekilde değerlendirmek daima başarıya ulaşmanızı sağlar.

Bir dizide kullanılan kostümler dizi yayındayken çok popüler olsa da dizinin yayından kalkmasıyla popülerliğini kaybeder. Bu durumda kostümleri satmak mümkün olmayacağı gibi sürdürülebilir bir çözüme ulaşmak da pek muhtemel değildir. Bu nedenle de ideal bir seçim yapmak daima daha başarılı sonuçlar elde etmek adına özel kabul edilmektedir.

E-Ticarette En Popüler Ürünler Nelerdir?

E-ticarette en popüler ürünleri tercih ederek satış yapacaksanız insanların çok yoğun tercih ettiği ürünlere odaklanmalısınız. Dönemsel olarak dikkat çeken ürünler çok da ilgi çekici olmayacaktır. Özellikle de kısa süreliğine size para kazandıracak ama sonrasında tek bir adet dahi satmayacak ürünleri tercih etmemelisiniz. Peki, ne yapmalısınız?

İnsanların sürekli ihtiyaç duyduğu ve alışveriş konusunda daima satışı muhtemel ürünlere yönelmelisiniz. Bu ürünlerin neler olduğu az çok belli olsa da daha sonra size vereceğimiz listeden hangi ürünleri satabileceğinize de karar verebileceksiniz. Birbirinden farklı pek çok ürün sayesinde satış rakamlarınızı zirveye çıkarabilirken kârlı ve sürdürülebilir bir e-ticaret girişimine sahip olmanız muhtemel olacak!

Ürün Satışı Sırasında Dikkat Edilmesi Gerekenler?

E-ticaret ürün satışlarında dikkatli olmanın size kazandıracağı en önemli şey daha fazla müşteridir. Çünkü müşteriler kendilerini memnun eden ürün ve satıcıyı tercih ederler. Bu da aslında başarıyı mümkün kılacak en önemli faktörlerden bir tanesi olarak değerlendirilmelidir. Tek tek sıralanacak olursa e-ticarette başarılı olmak adına aşağıda sıralananlara uymanızı öneriyoruz.

  1. Ürün görselleri ve açıklamalarıyla tüketiciye doğru bilgiler vermelisiniz,

  2. Fiyatları güncel tutmalısınız,

  3. Stok takibini anlık bir şekilde yapmalısınız,

  4. Tüketicilerden gelen sorulara hızlıca cevap vermelisiniz,

  5. Kampanya ve indirimlerle müşterilerinizi alışverişe teşvik etmelisiniz.

Tüm bu detaylar e-ticaret işletmenizi başarıya götürecek olan detaylar olarak kabul edilmektedir. Başarı odaklı bir girişim için önerilerimize mutlaka kulak vermelisiniz.

E-Ticarette En Çok Satılan Ürünler Listesi?

E-ticarette en çok satan ürünler listesiyle başarıya ulaşmak mı istiyorsunuz? O halde aşağıda listelenen ürünleri dikkate alarak başarıya doğru emin adımlarla ilerlemenin tam zamanı!

  1. Kadın ve Erkekler için Tekstil Ürünleri

  2. Bebek Giyim Ürünleri

  3. Kozmetik Ürünleri

  4. Dekorasyon Ürünleri ve Ev Eşyaları

  5. Evcil Hayvanlara Yönelik Ürün ve Ekipmanlar

  6. Akıllı Telefon, Bilgisayar ve Tablet Aksesuarları

  7. Spor Ekipmanları

  8. Araç ve Otomobil Ürünleri

KARAR VERMEK İÇİN GECİKMEYİN
Tüm bu ürünlerle satışlarınızı zirveye çıkarmaya ne dersiniz? Başarılı bir girişim ve kalite odaklı bir serüvene kapı aralamak adına hemen harekete geçin ve ihtiyaç duyulan ürünler konusunda çözüm üretmeye başlayın!

Demresa Altyapısı İle E-ticaretinizi İşin Uzmanına Bırakın.

E-ticaret başlamak konusunda detaylı bilgi alabilmek için hemen iletişime geçiniz.

Yorumlar (0)

 Yorum Yap

 

Lütfen Bekleyin

demresa
Destek Ekibi

Whatsapp'tan mesaj gönderin.

+90 850 305 89 13 telefon görüşmesi için
Hangi konuda yardımcı olabilirim?
908503058913
×
Bize yazın, çevrimiçiyiz !