internette en cok satilan urunler 2021

E-ticarette 2020 Yılı Nasıl Geçti?

E-ticarette En Çok Satılan Ürünler ile Nasıl Başarı Sağlanır?

2021 Yılı En Çok Satılan Ürünler Nelerdir?

E-ticaret Satış Yaparken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

E-ticaret özellikle 2020 yılı itibariyle pek çok kişinin odak noktası olmuştu. Korona virüs salgınının başladığı bu yıl içerisinde insanlar evlerine kapanarak alışverişlerini internet üzerinden yapmaya başlamıştı. Hal böyle olunca da e-ticaret sektörü çok daha genişleyen bir pazar alanı haline dönüşmüştü. Özellikle e-ticaret yapmak oldukça popülerleşerek çeşitli trend ve en çok satılan ürünler ortaya çıkmaya başladı. Sektörün en yüksek verilere ulaştığı bu yılda e-ticaret ile uğraşan kişiler ciddi gelirler elde etti.

Gelinen 2021 yılı ile birlikte de önceki yıldan gelen internetten alışveriş yapma alışkanlığı halen devam ediyor. İnsanlar satın alacakları ürünleri direkt olarak internetten araştırıyor. Bu da e-ticaret sektörünü daha da geliştirmeye vesile oluyor. İnternet üzerinde satış yapmak isteyen kişiler de internette en çok satılan ürünler ile ilgili araştırmalar yaparak gelirlerini arttırmaya çalışıyor. Özellikle bu konuda e-ticaret altyapı sağlayıcısı arayanlar için demresa   olarak bizler oldukça avantajlı paketler sunuyoruz. Gelişmiş e-ticaret paketlerimiz sayesinde müşterilerimiz trend ürünleri ve başarılı stratejileri yakalayarak yüksek kazançlar sağlıyor.

E-ticarette 2020 Yılı Nasıl Geçti?

E-ticarette 2020 yılı oldukça hareketli geçti. Özellikle küresel anlamda e-ticaret yüzde 23 arttı. Bu artışla birlikte de 4.3 trilyon dolara ulaşıldı. Bunun yanında e-ticaret ile uğraşan işletme sayısının ülkemizde 2020 yılında 256 bin 861’e ulaştığı da belirtildi. E-ticaret faaliyetleri kapsamında yüzde 43 ile birlikte en çok İstanbul’da gerçekleştiği açıklandı.

T.C. Ticaret Bakanlığı tarafından yayımlanan verilere göre ise e-ticaret hacmi 2019 136 milyar TL iken 2020 yılında 226.2 milyar TL’ye ulaştı. Bunun yanında sipariş sayıları olarak da 2019 yılında 1.36 milyar adet iken 2020 yılında 2.29 milyar adet sipariş yapıldı. E-ticaret hacmi içerisinde ise yüzde 91,4 ve 207 milyar TL ile en çok yurtiçi harcamaların gerçekleştiği aktarıldı. Diğer ülkelerin Türkiye’den alımları ise yüzde 4,2 ve 9.3 milyar TL ile yükselişe geçti. Son olarak Türkiye’nin diğer ülkelerden satın alımı ise 9.9 milyar TL olarak verilerde bulunuyor.

E-ticaret 2020 yılı ile birlikte oldukça fazla ürün çeşitliliğine ulaştı. Bu noktada internetten satış sektörü de bir hayli genişledi. Özellikle e-ticarette kredi ve banka kartı ile işlemler birinci sırada yer aldı. İnternetten alışveriş yapan kişilerin ortalama sepet tutarları ise kartlı işlemlerde 178,8 TL şeklinde açıklandı. Genişleyen e-ticaret sektöründe ise ürün ve hizmet satışlarının oldukça yükseldiği belirtildi. 2019 ile 2020 yıllarının satış adeti ve gelirleri karşılaştırıldığında neredeyse ikiye katlanan bir grafiğin ortaya çıktı. Büyümeye devam eden e-ticaret hacmi için de ilerleyen yıllarda da bu ivmeyi koruyacağı ifade edildi.

E-ticarette En Çok Satılan Ürünler ile Nasıl Başarı Sağlanır?

İnternette en çok satılan ürünler ile birlikte başarılı sonuçlar elde etmek için bazı hususlara dikkat edilmesi gerekiyor. Özellikle müşterinin ilgisini çekme ve uygun fiyatlı ürün sunma bu noktada en önemli hususlardandır. Pek çok alt başlıkta açıklanan bu konu e-ticarette başarılı olmak isteyen herkesin baştan sona öğrenmesi gereken detayları içeriyor. Bunun için  İzmir e-ticaret firmaları içerisinden demresa son derece avantajlı eğitimleri sayesinde herkesin başarıya ulaşması adına profesonel eğitimler veriyor.

E-ticarette başarılı olmanın yolları olarak öncelikle iyi bir altyapıya sahip bir e-ticaret sisteminiz olmalı. Ziyaretçilerin en iyi kullanıcı deneyimi yaşaması için sade ve kullanışlı bir site tasarlanmalı. Böylelikle sitenize gelen ziyaretçiler ne aradıklarını kolaylıkla bulacaktır. Daha sonrasında ise internette en çok satılan ürünler ve trend ürünleri ana sayfanızda bulundurmalısınız. Özellikle kullanıcıların deneyimlerine göre en uygun ürünleri önererek satım alım gerçekleştirmesini sağlamalısınız. Bir müşteri gibi düşünerek güvenilir bir ödeme sistemi ve kargo olanakları sunmalısınız. Böylelikle ziyaretçiler bir ürün almak istediklerinde güven sıkıntısı yaşamayacaktır. E-ticarette başarılı olmanın yolları kapsamında çeşitli indirim ve kampanyalar da düzenleyerek satın almaya teşvik etmelisiniz.

İnternet üzerinde satışlarda üründen çok ürünün sunumu daha önemli olduğu için kaliteli fotoğraflar ve ürün detayları oluşturmalısınız. Ürün hakkında bütün açıklamaları ve detayları girerek ziyaretçilerin akıllarında soru işareti bırakmamalısınız. Bunun yanında kargo ücretlerini de göstererek daha sonrasında müşterinin karşısına sürpriz bir ödeme çıkarmamalısınız.

2021 Yılı En Çok Satılan Ürünler Nelerdir?

E-ticarette en popüler ürünler olarak pek çok kategori bulunuyor. Bu kategorilerin başında akıllı ev süpürgeleri, ütü , çay kahve makinaları, kadın giyim, ayakkabı, çantalar,hazır yemek, telefon aksesuarları, akıllı saatler, VR aksesuarları, sırt çantaları, spor kıyafet ve ekipmanları, hamile elbiseleri, bebek kıyafet ve hediyeleri sıralanıyor. Bunların yanında ev ve dekorasyon, evcil hayvan ürünleri, temizlik hijyen ürünleri, kitap film müzik ve oyunlar, kişisel bakım ve makyaj ürünleri, çiçek ve hediyelik eşyalar, hırdavat-yapı market ürünleri de bulunuyor.


E-ticarette en popüler ürünler kapsamında bu ürünlerin 2020 yılındaki satış rakamları da oldukça yüksek olduğu verilerle birlikte aktarılıyor. Ürünlerin satış rakamları olarak beyaz eşya ve küçük ev aletleri 2019 yılında 13.4 milyar TL iken 2020 yılında 30.6 milyar TL satışlara ulaştı. Giyim, ayakkabı ve aksesuar sektöründe de yüzde 38’lik bir artış ile 19.3 milyar TL satış yapıldı. Elektronik sektörüne bakılacak olunursa da yüzde 56 artış ile 13.4 milyar TL satış gerçekleşti. Yemek sektörü ise yüzde 61 büyüme göstererek 8.1 milyar liraya ulaştı. Ev, bahçe, mobilya ve dekorasyon sektörü de yüzde 105 artış ile 5.7 milyar TL satış yapıldı. E-ticarette en popüler ürünler olarak gida ve süpermarket sektöründe rekor artış olan yüzde 283 artış gerçekleşti. Bu ise 5.3 milyar TL’ye denk geldi.

Eğitim ve danışmanlık hizmetleri de yüzde 43 artış oranıyla 3.1 milyar liraya ulaştı. Çiçekçilik sektörü de yüzde 100 artış ile 1.3 milyar lira satış gerçekleşti. Son olarak metalurji ve kimyasal sektöründe yüzde 189 artış ile birlikte 0.9 milyar TL rekor satış yapıldı.

E-ticaret Satış Yaparken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

İnternetten satış yaparken dikkat edilmesi gerekenler olarak öncelikle sosyal medyaya önem verilmesi gerekiyor. Günümüz sosyal medya kullanımlarına göz atıldığında insanlar daha çok bu platformlarda bulunuyor. Dolayısıyla ürün tanıtımlarını sosyal medya üzerinden yapmak satışları arttırıyor. E-ticaret yapmak isteyenlerin dikkat etmesi gereken bir diğer husus ise ürün açıklama ve fotoğrafları oluyor. İnternetten alışveriş yapanların ilk dikkat ettiği kısım olan açıklama ve fotoğraf alanları satın almayı etkiliyor. Satış rakamlarını arttırmak için bu kısımlara gereken önem verilmesi gerekiyor.

İnternetten satış yaparken dikkat edilmesi gerekenler içerisinde ürün stokları da büyük etki yaratıyor. Ürün stoklarını güncel ve yüksek tutarak ürün satışlarındaki olumsuz durumlardan kurtulmak söz konusu oluyor. Böylece müşteriler almak istedikleri ürünün stok sıkıntısı ile karşılaşmıyor. E-ticaret yaparken dikkat edilmesi gerekenler olarak kampanya düzenleme, kargo takibi, reklam analizleri ve SEO uyumluluğu da satışları bir hayli arttırıyor. Özellikle bu konuda fayda sağlamak ve yüksek satış rakamlarına ulaşmak isteyen kişiler için İzmir e-ticaret paketleri tercih etmesi gerekiyor. demresa tarafından sunulan bu paketler ile birlikte e-ticarete bir adım önde başlanarak satışlar yapmak mümkün oluyor. Her şeyin sıfırdan tasarlandığı paketler sayesinde internetten satış hakkında oldukça önemli bilgilere ulaşarak yüksek satışlar yapmak oldukça kolaylaşıyor.


Yorumlar (0)

 Yorum Yap

 

Lütfen Bekleyin

demresa
Destek Ekibi

Whatsapp'tan mesaj gönderin.

+90 850 305 89 13 telefon görüşmesi için
Hangi konuda yardımcı olabilirim?
908503058913
×
Bize yazın, çevrimiçiyiz !