neden kendi e ticaret platformunuzu tercih etmelisiniz

Dijital Dünyanın Nimetlerinden Yararlanırken,

Neden Kendi E-Ticaret Platformunuzu Tercih Etmelisiniz !

E-Ticaret günümüzde dijital sistemlerin gelişmesi ile yaygınlaşmaya devam ediyor. An olmuyor ki yeni bir işletme internet mecrasının nimetlerinden yararlanmak için işyerini internete taşımasın. Bunun bir çok yöntemi var. 

Sosyal Medya Portalları 


İlk giriş yöntemi olarak Facebook ve İnstagram gibi sosyal iletişim portallarında ürünlerinizin resimlerini yayınlayabilir , düşük reklam bütçeleri ile daha büyük kitlelere ulaşmasını sağlayabilirsiniz. Marka imajınızı sosyal medyanın gücü ile büyütebilirsiniz. Hatta yaygınlaşmaya başlayan 3. Taraf satıcılar ile anlaşarak online  ödeme bile alabilirsiniz. Dezavantajı ;  Marka imajızınız henüz oturmadıysa ,satış sonlandırmakta zorlanabilirsiniz.

Pazaryeri Portalları

İkinci giriş yöntemi ise N11 , Hepsiburadan, Gittigidiyor  gibi pazaryeri portallarına bayii olarak  % 10 ile % 20 arasında değişen  komisyon tutarları ile geniş kitlelerde ürünlerinizi pazarlamak. Pazaryeri portallarının en güzel özelliklerinden biri ise ihtiyaç sahibi  müşterinin sizlere ulaşmasını sağlıyor. Bu E-Ticaret yönteminde dikkat edilmesi gereken en önemli konu sattığınız ürünlerin fiyatlarında rakiplerinizin aynı ürünlere verdiği fiyatlandırmanın üzerinde kalmamak. Diğer önemli bir konu ise ürünlerin zamanında müşterilere ,sağlam ,eksiksiz bir şekilde ulaşmasını sağlamak.

Bu iki şartı yerine getirdiğinizde ‘’ Mağaza Puanı ‘’ ve ‘’Müşteri Yorumları ‘’ gibi kişilerin satın almasında etkili değerlendirmelerde iyi puanlar alarak sizin ürün kategorinizde satış yapan rakiplerinizden daha çok satış sonlandırabilir ,tüm kartlara taksitli satış yapma imkanı ile cironuzu arttırabilirsiniz. Kişiler  N11.com ve Hepsiburadan.com ve Gittigidiyor.com gibi güvenilir markalardan alışveriş yapmanın rahatlığıyla sizlerden ürünlerinizi satın alabilirler. Bu sistemlerde güçlü reklam bütçeleriyle doğru müşterilerle buluşmak kolaylaşıyor. 

Pazaryeri portallarında ürün satmanın tek dezavantajı en iyi fiyatı verebilmek için portalların komisyon oranları ile mücadele etmek olsa gerek.


Kendi Web Siteniz İle E-Ticaret

Kendi web sitenizi freelance  bir yazılımcı kiralayarak Wordpress, Opencart gibi hazır sistemleri tasarlatabilirsiniz. Yada Yazılımcınızı şirketinizde istihdam ederek size özel bir yazılım tasarlatabilirsiniz. Sanal posunuzu entegre ettirebilirsiniz. Ancak bu sistem sizleri kişilere bağlı kılacağı için biraz risk içeriyor. Google’ da ilk sayfaya çıkmak için gerekli altyapıya sahip olduğunuzdan emin olamamak , ciddi reklam bütçeleri, seo çalışmaları gibi maliyetler içermesinden dolayı küçük ve orta ölçekli işletmeleri ekonomik bütçelerini zorlayarak hedeflerine ulaşmalarına engel olabilir. Bu yöntem daha çok kendi E-Ticaret yöntemi için büyük bütçeler ayırabilecek işletmeler için önerilmektedir.

Hazır E-Ticaret Yazılımları ( E-Ticaret Portalları )


Hazır E-Ticaret Yazılımları e-ticareti güveli bir şekilde yapmak isteyen işletmeler için en uygun tercihlerden biridir . E-ticaret altyapılarının bilgisayar firmaları tarafından üretilmiş olmasından dolayı kişilerle değil kurumlarla çalışmanıza olanak sağlar.

Üçüncü taraf satıcılarla (iyzico,paypal,moka) tüm kartlara belli komisyonlarla 12 ‘ ye kadar taksit yapmanıza olanak  sağlar. Düzenli teknik destek alabileceğiniz için işinizin durması söz konusu olmaz. Çoğu E-Ticaret altyapısı sağlayan Yazılım firmasının sağladığı en büyük avantajlardan biri güçlü Seo alt yapıları ile Google da hızlı indekslenmenin sağlanması. Ve ayrıca N11 ve Gittigidiyor gibi portallarda ki fiyat değişikliklerinizi de  bu yazılımlardan yapma imkanınız olması . Böylece ihtiyaç sahiplerinin güvenli alışveriş imkanı ile ürünlerinize sizin için karlı bir şekilde ulaşmanızı sağlar. Google da üst sıralara sahip bir web sitesine sahip olmak kurumsal prestijiniz açısından önemlidir. Dezavantajı, iyi bir yazılım firması seçmemeniz durumunda reklam bütçenizde artış gerekebilir.

Makalemizde dijital bir nimet olan E-Ticaret sistemlerinden kısaca bahsetmeye çalıştık. Son noktayı koyarken şunu söylemek istiyoruz,

‘’ Hangi yöntemi seçerseniz seçin , mutlaka ticaretinize E-Ticareti ekleyin ‘’ 


Yorumlar (1)

  • Eyüp Deryaaşan Cevapla

    Makale kısa, açıklayıcı olmuş . Sıkılmadan okudum. Sitenizi inceledim içime sindi . Fiyatlarınız İzmir firmalarına göre biraz yüksek. Tekrar değerlendirebilir misiniz ?

    23.08.2018 22:41:23

 Yorum Yap

 

Lütfen Bekleyin

demresa
Destek Ekibi

Whatsapp'tan mesaj gönderin.

+90 850 305 89 13 telefon görüşmesi için
Hangi konuda yardımcı olabilirim?
908503058913
×
Bize yazın, çevrimiçiyiz !