lc waikiki pazaryerinde satis yapmak

Vahap Küçük, “Rekabette avantaj sağlamak için aracıyı devre dışı bıraktık. Artık kendi pazaryerimizi kuruyoruz.”

E-Ticaret dünyası hızla büyümeye devam ediyor ve işletmeler için çevrimiçi satışlar giderek daha önemli hale geliyor. Son zamanlarda LC Waikiki, E-Ticaret dünyasına yeni bir soluk getirerek kendi pazar yerini oluşturdu. United Colors of Benetton, L’Oréal, Kanz ve daha pek çok marka artık LC Waikiki’nin E-Ticaret platformunda ürünlerini satışa sunuyor. Peki, LCW’de satış yapmak nasıl mümkün? Kimler LCW E-Ticaret platformunda satış yapabilir? İşte tüm bu soruların cevapları.

LC Waikiki nedir?

LC Waikiki, Türkiye merkezli bir giyim perakende şirketidir. 1988 yılında Arif M. Kıroğlu tarafından kurulan şirket, Türkiye genelinde ve uluslararası alanda birçok ülkede mağazalara sahiptir. LC Waikiki, erkek, kadın, çocuk giyiminden aksesuarlara kadar geniş bir ürün yelpazesi sunmaktadır. Fiyat politikası genellikle uygun fiyatlı giyim ürünleri sunmaya odaklanmıştır, bu da LC Waikiki'yi geniş bir müşteri kitlesi için erişilebilir kılar.

LC Waikiki'nin geniş bir perakende ağı bulunmaktadır ve şirket, hızlı büyüme göstererek Türkiye dışında birçok ülkede de mağazalar açmıştır. LC Waikiki'nin misyonu, müşterilerine uygun fiyatlı ve kaliteli giyim ürünleri sunarak her kesimden insanın giyim ihtiyaçlarını karşılamaktır.

Vahap Küçük

LC Waikiki firmasının Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük, pandemi döneminde ticaretin kurallarının yeniden yazıldığını, kendilerinin bu dönemde yurtdışında COVID- 19’u Türkiye’den önce deneyimleyen ülkelerdeki tüketici davranışlarını inceleyerek işe başladıklarını belirterek

“Eskiden Türkiye’de bir sıkıntı olduğunda, yurtdışında işlerimizi yürütüyorduk, ama bu kez global bir problemle karşılaştık. İlk aşamada tüketici davranışını anlamaya çalıştık. Tüketiciler, önce panikle fren yaptı, sonra e-ticarete yöneldi. Daha sonra sweatshirt, eşofman, pijama gibi rahat kıyafetler tercih edilmeye başladı. Biz de bu tarafa ağırlık verdik. E-ticaretin üzerine gittik. Altyapı, lojistik, kargo işlerine yatırımlar yaptık.” dedi.

LC Waikiki Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük, finansal ayaklarının pandemiye girerken oldukça güçlü olduğunu, dolayısıyla yurtiçinde yüzde 40, yurtdışında ise yüzde 35 oranındaki ciro kayıplarını bu nedenle rahatça atlatabildiklerini, böyle dönemlerde en önemli şeyin nakit yönetimi olduğunu, cirolarının yüzde 40 düştüğünü ama buna karşın üretim maliyetlerinin düşmediğini, krize girildiğinde nakit güçlerinin iyi olduğunu, bu manada kimseyi mağdur etmediklerini, ödemeleri zamanında yaptıklarını, en önemlisi de firmanın yatırımlarına devam ettiğini, LC Waikiki firmasının genelde tedbirli davranan bir firma olduğunu belirtti.

Vahap Küçük, ”Şirketimiz pandemi döneminde yatırımlarda hız kesmedi. Hem yurtdışı hem de Türkiye’de mağaza yatırımlarımız devam ediyor. Daha çok yer değiştirme ve mağaza büyütme fırsatlarını takip ediyoruz.
Bizim alt markalarımız olan LCW Home ve LCW Dream’de yeni mağazalar açıyoruz. X-Side ve Southblue gibi markalarımızı bir süreliğine buzdolabına kaldırmıştık, şimdi onları tekrar dışarı çıkartıyoruz. X-Side gençlere hitap eden, Southblue da üst segmente hitap eden bir markamız olacak. Bunları da mağazalarımızda satacağız”
dedi.
LC Waikiki firmasının yeni markaları devreye almasında ki amaç, pandemi döneminde hızla büyüyen e-ticaret sektöründe, daha da güçlenmek. Bununla ilgili Vahap Küçük, “lcwaikiki.com’un bir pazaryeri olarak faaliyet göstereceğini, bunun için de birçok markalarını tek çatı altında bir araya getirdiklerini, Dream, Step, X-Side, Vision markalarının kendilerinin alt markaları olduğunu, Marketplace olarak yatırım yapacaklarını, bunların hepsini içine topladıkları takdirde birçok kesime hitap edeceklerini, kendi içlerinde pazaryeri olacaklarını, internetteki 2023 ciro hedefini 2020’de yakaladıklarını, 2021 sonunda pandemi öncesine göre 3 kat büyümüş olacaklarını, bunun içinde bu alanda önemli bir karar verip, ürünlerin sadece kendi sitelerinde satmaya başladıklarını, , Trendyol, Hepsiburada gibi diğer e-ticaret sitelerine ürün vermeyi bıraktıklarını, LC Waikiki’nin sadece lcwakiki.com’da satılacağını, bu şekilde aracıyı devre dışı bıraktık.” Dedi.

Açıklamalarına devam eden LC Waikiki Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük; Trendyol, Hepsiburada gibi pazaryeri sitelerine ürün verdiklerinde operasyonun karsız olduğunu, aradaki aracıları kaldırıp, daha rekabetçi fiyat sunabilmek için bu yolu seçtiklerini, Ürünlerinin karsız satıldığını, sürdürülebilir bir ticaret için böyle bir karar aldıklarını, yıl sonunda bütün markalarının devreye gireceğini söyledi.

LC Waikiki firmasının 2021 yılında yurtdışındaki mağaza açma hedefi 100. Bunun yanında yurtiçinde de alt markalara ait 30 yeni mağaza, 15 de LC Waikiki mağazası devreye girecek. LC Waikiki Fiziki mağazalarını her hafta 12 milyon kişinin ziyaret ettiğini, online da 2 milyon olan üye sayısını 5-6 milyona çıkarmayı hedeflediklerini belirten Küçük, “İnternetin büyüme katsayısı fiziki mağazalara göre daha yüksek” diye konuştu.
Vahap Küçük’e, bir iş adamı olarak pandemi nedeniyle karamsarlığa düşüp düşmediğini sorulduğunda “Karamsarlığa düşmedim ama her şeyi de toz pembe görmedim elbette” diye cevp veriyor. Vahap Küçük, şirketin cirosu ve hedefleriyle ilgili de şu bilgileri veriyor: “2019 global ciromuz 20.559 milyar TL idi. Rakam 2020’de 16.615 milyar TL oldu.
Bu yılki toplam ciro hedefimiz, Türkiye, e-ticaret, yurtdışı ve toptan satış hepsi dahil 35.978 milyar TL. Sadece internet özelindeki bu yılki ciro hedefimiz ise 2.718 milyar TL.” LC Waikiki, bu yıl fiziki mağaza yatırımlarının yanı sıra, lojistiğe de yatırım yapacak. Ayrıca, “Aksaray’a büyük bir lojistik merkez kuruyoruz.”
dedi.

LC Waikiki Pazaryeri

İnternet ürün satışı yapacak olan kişi ve işletmeler kendi e-ticaret sitelerinden satış yapabileceği gibi LC Waikiki’de satış da yapabilmektedir. İlk dönemlerde yalnızca e-ticaret ile internetten ürün satan bir marka olan LCW, aldığı bir karar ile e-ticaret pazaryeri platformu olmuştur.

LCW’nin pazaryeri olmasının ardından ise e-ticaret sektöründe faaliyet yürüterek tekstil ve giyim ürünleri satan markalar ise LCW’de ürün nasıl satılır sorusuna yanıt aramaya başlamıştır. Çünkü LC Waikiki'de Satış Yapmak markalara birçok avantaj sağlamaktadır.

Artık LC Waikiki'nin e-ticaret platformunda FOSSIL'den United Colors of Benetton'a kadar pek çok markaya rastlayabileceksiniz.

LC Waikiki pazar yerini yalnızca giyim ürünleri ile sınırlı bırakmayıp aynı zamanda kozmetik, çocuk ve bebek kategorilerine de yer veriyor. Çocuk ve bebek kategorisinde Sebamed, Bübchen, Unibaby, Wee baby markaları dikkat çekerken, eğitici ürünler adı altında Kanz ürünlerine kolayca erişilebiliyor. Kozmetik kategorisinde ise şu an için yalnızca L'oreal Paris çatısı altındaki ürünlere ulaşabiliyorsunuz. Bu kapsamda Garnier ve Maybelline ürünlerini satın almanız mümkün. Pazaryerinde bulunan yerel markalar Sateen ve Kifidis de ürün yelpazesinin çeşitlenmesini sağlıyor.

Ömer Barbaros Yiş

LC Waikiki E-Ticaret Genel Müdürü Ömer Barbaros Yiş yaptığı bir paylaşım ile LC Waikiki'nin pazar yeri ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

"LC Waikiki e-ticaret ekibi olarak bizim için en önemli olan ve asla taviz vermeyeceğimiz şeylerin en başında müşterimizin bize olan güveni geliyor. Gerçekten 7/24 bunun için dertlenen ve çalışan harika bir ekip var. Bu ekibin parçası olmak gurur verici. Müşteri güvenini en başa koyan her moda firmasına da lcwaikiki e-ticaret sitemizin kapıları açık; amacımız modada güvenin adresi olmak. Bu doğrultuda ayakkabı ve çanta kategorisinde birçok yeni markaya da merhaba dedik. Benetton, Aldo, Sole Sisters, Madamra, Dark Seer ve daha niceleri. Hoşgeldiler!"

Kimler LC Waikiki’de Mağaza Açabilir?

Marka tescil belgesi olan ve kendi markası olan herkes LC Waikiki.com 'da satış yapabilir. Satıcı olmak için gerekli belgeleri ibraz etmeniz ve sitesindeki yönlendirmelere uyarak üye olmanız yeterlidir.

LC Waikikide Mağaza Açmak için Gerekli Belgeler

  1. Vergi Levhası
  2. İmza Sirküleri/Beyanname
  3. Ticari Sicil Gazetesi
  4. Faaliyet Belgesi
  5. Marka ile ilgili belgeler

Başvuru işleminin gerçekleştirilmesi için yeterlidir.

LC WAIKIKI’de Nasıl Satıcı Olunur?

LC Waikiki 'de satıcı olmak çok kolay!
LCW satış sitesine girerek hemen üye olup hesabınızı oluşturabilir, belgelerinizi tamamladıktan sonra satışa başlayabilirsiniz.

  1. Kayıt Olun

    LCW satış sitesine girerek satıcı ol butonu ile sisteme kayıt olup anında hesabınızı oluşturabilirsiniz.

  2. Belgelerinizi Tamamlayın

    Hesabınıza girdikten sonra sizden istenilen bilgi ve belgeleri tamamlayın.

  3. Markanızı Onaylatın

    Mağazanızın ismini belirleyip onaylatın.

  4. Ürünlerinizi Yükleyin

    Portal ya da anlaşmalı olduğunuz entegratör ile ürünlerinizi yükleyin.

  5. Satışa Başlayın

    Giriş yaptığınız ürünler onaylandıktan sonra satış yapabilirsiniz.

LC Waikiki Seller Portal'da Satış Yapmanın Maliyeti Nedir?

  1. Satış komisyonu:

    Bu ücret her satılan ürün başına, kategoriye göre değişen oranlarda ödenen satış komisyon bedelidir. Satış komisyonları, varsa KDV'ye tabidir. LC WAIKIKI, tüm ürünlerde toplam satış fiyatı üzerinden hesaplanan geçerli satış komisyonu yüzdesi oranında kesinti yapar. Toplam satış fiyatı, ürün fiyatı ve kargo dahil olmak üzere, alıcı tarafından ödenen toplam tutardır.

  2. Kargo Ücreti:

    Siparişlerinizi LC Waikiki 'nin anlaşmalı olduğu kargo şirketleri ile gönderebilirsiniz. Ayrıca kapıda ödeme seçeneğini de müşterilerinize sunarak satışlarınıza ivme kazandırabilirsiniz. Sizler için anlaşma sağlanılan avantajlı kargo maliyetlerine üye olduktan sonra ulaşabilirsiniz.

Sonuç olarak:

LC Waikiki'nin e-ticaret alanındaki stratejileri ve pazaryeri modeline geçişi, şirketin büyüme hedefleri ve online satışlarda daha rekabetçi olma çabalarıyla dikkat çekmektedir. Bu adımlar, LC Waikiki'nin müşteri tabanını genişletme ve online ticaretteki gücünü artırma yolundaki kararlılığını yansıtmaktadır.

Yorumlar (0)

 Yorum Yap

 

Lütfen Bekleyin

demresa
Destek Ekibi

Whatsapp'tan mesaj gönderin.

+90 850 305 89 13 telefon görüşmesi için
Hangi konuda yardımcı olabilirim?
908503058913
×
Bize yazın, çevrimiçiyiz !