instagramda mavi tik nedir nasil alinir 2022 yeni

Instagram'da Mavi Tik Nedir? Nasıl Alınır?

Sosyal medya platformları arasında en çok dikkat çekenlerden bir tanesinin Instagram olduğunu hemen herkes kabul eder. Fotoğraf, video, hikâye ve diğer pek çok paylaşımların yapılabildiği Instagram’da siz de paylaşımlar yaparak kitlenizle etkileşimde kalabilirsiniz. Kullanımı gün geçtikçe artış gösteren Instagram’da insanların en çok merak ettiği husus mavi tiktir. Mavi tikin ne şe yaradığı ve kimler tarafından alınabileceği ile alakalı bütün soru işaretlerinize cevap veriyoruz.

Instagram Mavi Tik Nedir?

Instagram mavi tik kavramı InstagramAccountVerificationBadge adıyla da bilinmektedir. Bu sosyal medya platformundaki hesabın Instagram tarafından doğrulandığını gösteren mavi tik hesap sahibinin gerçekliğini de gösterir. Genellikle tanınmış kimseler, futbolcular, sanatçılar, siyasetçiler ve markalar mavi tik alan hesaplardır. Herhangi bir ünü ya da bilinirliği olmayan kimselerin almayı çok istediği mavi tik ne işe yarar? Şimdi bu soruya cevap verelim!

Instagram hesabınız varsa mavi tik almak sizin için oldukça özel bir durum olarak kabul edilir. Peki, bu tiki aldığınızda sizin için ne tür değişiklikler meydana gelir?

Mavi tik almanın hesap kullanımı ya da diğer eylemlerle alakalı çok ciddi bir değişime yol açmadığını ifade etmek gerekmektedir. Bir prestij olarak kabul edilen mavi tik aslında insanların güven duyacakları bir hesap olunmasını da sağlar. Instagram’da istediğiniz ismi kullanarak hesap açabiliyor olmanız ünlü isimleri taklit etmenize neden olabilmektedir. Ancak mavi tik bu tür durumların önüne geçmeyi sağlar.

Ünlüler ve markalar tarafından açılan Instagram hesapları mavi tik aldığında takipçilerin güven konusundaki soru işaretleri ortadan kalkmış olur. Böylelikle daha başarılı sonuçlara ulaşmanın da kapılarını aralayabilirsiniz. Güven konusunda çok önemli bir detay olan mavi tiki siz de almak istiyorsanız belli başlı şartları sağlamanız gerektiğini unutmamalısınız. Aşağıda bu şartlar ve çok daha fazlasıyla alakalı bilgileri sizlerle paylaştık!

Instagram Mavi Tik Almak İçin Gerekli Şartları

Sosyal medya hesabınızı doğrulatmak istiyorsanız yani mavi tik almak istiyorsanız öncelikle dikkat etmeniz gereken pek çok detay vardır. Sadece başvuru yapmak sizi mavi tik yolculuğuna götürmeyecektir. Çünkü Instagram her başvuruyu dikkate almamaktadır. Başvurunuzun dikkate alınması adına öncelikli olarak kriterleri karşılamanız gerekmektedir. İşte Instagram mavi tik için gerekli koşullar!

  • Özgünlük
  • Benzersizlik
  • Dikkat Çekicilik
  • Eksiksiz Olmak

Aşağıda detaylarıyla açıklayacağımız bu koşullar sizi o çok istediğiniz mavi tiki almaya ulaştıracaktır.

Özgünlük

Özgün olmak daima değerli bir detay olarak kabul edilmektedr. Sadece tik almak için değil ciddi takipçi kitlesine ulaşmak için de özgünlüğü yakalamanız gerekmektedir. Hesabınızda paylaştığınız içeriklerin tamamen size ait olması ve herhangi bir çalıntı paylaşıma yer vermemeniz mavi tik almak adına önemli kriterlerden bir tanesi olarak görülmektedir.

Benzersiz Olmak

Bir kişi, kurum ya da markayı temsil ediyorsanız hesabınızın orijinal olması gerekir. Kopya ya da taklit yapıyorsanız mavi tik almanız pek muhtemel olmayacaktır. Çünkü asıl marka ya da kurum kendi orijinalliğini ispatlayacağından size mavi tik verilmesi imkansızdır. Bu nedenle de doğruluğu kanıtlamak için istenen bilgi ve belgeleri sunmanız gerekmektedir.

Dikkat Çekicilik

Dikkat çekici bir hesabınız olsun istiyorsanız bu sadece kitlelere ulaşmak için değil mavi tik almak için de önemli bir husustur. Çünkü mavi tik verilen hesapların ücretli tanıtımlar ya da reklamlar yapmıyor olması gerekir. Kişi ya da kurumun kitlesine yönelik paylaşımlarda bulunuyor olması mavi tik alabilmek adına oldukça değerli bir detay olarak görülmektedir.

Eksiksiz Olmak

Instagram hesabının eksiksiz olması demek bazı bilgi ve durumların sağlanması anlamı taşır. Aşağıda bir Instagram hesabının eksiksiz olmasının ne anlama geldiğini inceleyerek mavi tik almak adına harekete geçebilirsiniz.

  • Hesabın gizli olmaması,
  • Biyografinin doldurulması,
  • Profil fotoğrafının bulunması,
  • En az 1 gönderi paylaşılmış olması.

Bu kriterleri sağlayan Instagram kullanıcıları mavi tik almak için başvurularını yapabilir.

Instagram Mavi Tik Almak için Dikkat Etmeniz Gerekenler

Instagram hesabınız için mavi tik almak mı istiyorsunuz? Bu durumda dikkat etmeniz gereken pek çok detay vardır. Bu detayları dikkate almak mavi tik alma sürecini kolaylaştırmaktadır. O halde mavi tik için en önemli detayları dikkate alarak harekete geçebilirsiniz.

  • Instagram gerçek ya da tüzel kişiler için mavi tik vermektedir. Ancak aynı marka ya da kişinin farklı dillerde hesapları varsa tüm hesaplar için mavi tik verilmesi mümkündür. Yani 2-3 farklı hesabınız için mavi tik almanız istisnai olarak kabul edilmektedir.
  • Instagram hesabınızda yer alan bilgi,fotoğraf ve diğer gönderilerin sizinle ilgili olması gereklidir. Aksi takdirde mavi tik alma süreci başarısızlıkla sonuçlanacaktır.
  • Mavi tik almak istediğiniz hesabınız bir ilgi alanına yönelikse mavi tik alamazsınız. @eticaretsevenler adındaki bir Instagram kullanıcısı için mavi tik almak mümkün değildir.
  • Instagram profilinizde diğer sosyal medya hesaplarınızın bağlantılarına yer vermemelisiniz.

Tüm bu aşamaları dikkate alarak mavi tik başvurusu yapmanız halinde başarılı sonuçlara ulaşabileceksiniz. O halde vakit kaybetmeden başvurularınızı yaparak kusursuz bir deneyime kapı aralayabilirsiniz.

Instagram Mavi Tik Alma Başvurusu Nasıl Yapılır?

Instagram mavi tik almak için başvuru yapmak adına harekete geçmek mi istiyorsunuz? O halde başvuru sürecinin nasıl gerçekleştiğini dikkate almanızda fayda vardır. Süreci sizler için adım adım paylaşıyor ve beklentilerinize cevap verecek çözümler sunuyoruz.

  • Instagram hesabınıza giriş yaparak mavi tik başvuru sürecini başlatın,
  • Hesabınıza giriş yaptıktan hemen sonra sağ üst kısımda bulunan menü butonuna tıklayın,
  • Menü sekmesinin en alt kısmında yer alan ayarlar bölümüne giriş yapın,
  • Ayarlar bölümünde yer alan hesap kısmına giriş yapın,
  • Hesap sayfasında Instagram mavi tik formuna yönlenerek doğrulama talebini başlatın,
  • Doğrulama talebi sayfasında sizlerden kullanıcı adı, ad, soyad, instagram hesap kategorisi gibi pek çok detay talep edilecektir.

Yukarıdaki adımları takip ettikten hemen sonra kimlik fotoğrafınızı da yüklemeniz arzu edilmektedir. Bu detayı da paylaştıktan sonra mavi tik için başvuru sürecinizi tamamlamış olacaksınız. Mavi tik süreci Instagram yönetimi tarafından değerlendirildikten sonra mavi tik verilip verilmeyeceğine karar verilir.

Instagram Mavi Tik Alamazsanız Ne Olur?

Mavi tik alma süreci çeşitli kuralları dikkate alarak tamamlanabilecektir. Bu süreci tamamlayabilmenin ilk ve en değerli yolu aşamaları doğru bir şekilde geride bırakmaktır. Instagram’a yaptığınız başvurunun reddedilmesi halinde kuralları ya da başvuru şartlarını sağlamamışsınız demektir. Gerekli kontrolleri yaparak başvurunuzu yenilemeniz başarılı sonuçlar almanız adına önemlidir.

Yorumlar (0)

 Yorum Yap

 

Lütfen Bekleyin

demresa
Destek Ekibi

Whatsapp'tan mesaj gönderin.

+90 850 305 89 13 telefon görüşmesi için
Hangi konuda yardımcı olabilirim?
908503058913
×
Bize yazın, çevrimiçiyiz !