hobinizi e ticarete tasirken bilmeniz gerekenler

Hobinizi E-Ticarete Dönüştürün !
Her yıl daha da çok büyüyen e-ticaret pazarı sosyal medyanında etkisiyle çeşitlenmeye devam ediyor.
İstatistikler göre ülkemizde ki yaklaşık 36 milyon internet kullanıcısının 9 milyonu geçen kısmının yaşamları boyunca en az bir defa internetten alışveriş yaptıkları ve sepet ortalamasının 500 TL ‘ yi aştığını düşünecek olursak pazara yapılan yatırımlar büyüyor . Önceleri sadece deşarj olmak amacıyla hobi edinen kişilerin sosyal medya paylaşımlarının etkisiyle hobilerini iş kollarına dönüştürmelerine şahit oluyoruz.
“Sevdiğiniz işi yaparsanız, bir gün bile çalışmış sayılmazsınız. '' Konfüçyüs’ ün vurguladığı gibi Siz de sizi dinlendiren, tutku hissettiğiniz bir hobinizi e-ticaret sayesinde iş kolu haline getirmeyi düşünebilirsiniz. Bu arada hobinizi e-ticarete taşımadan önce önemli olan bir kaç konuyu önemsemenizi ve dikkate almanızı öneriyoruz.  İnternet mecrası kitlelere hitap edebileceğiniz sınırsız bir alandır. Şu çok önemli  ’ Hobiniz size keyif verdiği kadar başkalarının ilgisini çeker mi ,ticari bir niteliği var mı ?’’ sorusunun yanıtı olumlu ise , hobinizi e-ticarete dönüştürmeniz için gerekli motivasyonu sağlayacaktır.
Güvenli Sanal Mağazanızı Açın
Hepsiburadan,  N11,Gittigidiyor gibi pazaryeri portalları yada sosyal medya satış kanalları rahat bir şekilde satış yapabilmek ihtiyaç sahibi kişilerin size kolayca ulaşmasını sağlayabilir. Dezavantajları ise komisyon oranlarının sizi yorması veya kendi markanızı internet mecrasında büyütmenize vakit ayıramamanızı sağlayabilir.Kendinize ait güvenli alışveriş sağlayan sanal sitenizin olması kendi markanızı komisyon tutarları ödemeden büyütmenizi pazar yeri portallarındaki hesaplarınızı tek bir kanaldan yönetmenizi sağlayarak (fiyat değişikliği vs.) zaman tasarrufu sağlar. 
Dijital Pazarlamada Sosyal Medyanın Gücü
E-Ticarette dijital pazarlamanın ve sosyal medyanın gücünden mutlaka faydalanılması gerekmektedir. Çünkü bir e-ticaret platformunda satış yapıyor olmak için ürünlerin iyi pazarlanması gerekiyor.E-ticareti diğer ticaret yöntemlerinden ayıran olgu doğru hedef kitleye ulaşarak müşteriye ulaşmaktır. Kaliteli ürünün kaliteli bir şekilde pazarlanmasında sosyal medyada etkin olmak alışveriş sağlayan kitlelerin sizleri takip etmesini sağlayarak marka imajınızın güçlenmesini sağlıyor. Facebook,İnstagram,Twitter ,Pinterest ülkemizde dijital pazarlama açısından oldukça önemli bir yere sahip sosyal iletişim portallarının başında yer alıyor.
3.Taraf Satıcı (Güvenli Ödeme Sistemi )
Hobinizin ticari değeri var ve işinizi e-ticarete taşımaya karar verdiniz.Bundan sonra müşterinize sağlayacağınız ödeme seçenek çeşitliliği de satışlarınız açısından büyük önem taşır.Burada 3. Taraf satıcınızı (İyzico,Moka,PayTr gibi) müşteri hizmetlerini de dikkate alarak seçmeniz önem taşır. Komisyon tutarları ve vadeler karlılığınızı etkileyecek bir faktör oluşturduğundan seçim yapılırken iyi araştırılmalıdır.
3 D güvenlik sistemlerinin varlığı ile müşterilerinize huzurlu bir alışveriş deneyimi yaşatabilirsiniz .

Ama daha önemlisi e-ticarette neticede ticarettir. Hobinize gösterdiğiniz itinayı , hizmetinizde siparişi alma, paketleme, kargolama, zamanında teslim  ve çıkan sorunlarda müşteri memnuniyeti doğrultusunda çözebilecek misiniz ? E-ticaretinizi başarıya ulaştıracak olan doneler bir bütündür. 

İzmir E-Ticaret danışmanlığı hizmetimiz hakkında bilgi almak için linki tıklayınız 

Umarım faydalı bir yazı olmuştur.

Yorumlar (4)

  • Nida Güven Cevapla

    Yazınız çok açık olmuş. Örgü çantalar yapıyorum, bana mail adresimden ulaşabilir misiniz ?

    10.05.2019 14:13:30
    • Demresa Cevapla

      Nida Hanım, mail adresinize geri dönüş sağlandır. İyi günler dileriz.

      13.05.2019 15:42:30
  • Funda3535 Cevapla

    Ben kendim wordpress bir site yaptım ancak sadece havale ve kapıda ödeme bağlayabildim.Banka ile anlaşacaktım ancak yeni vergi mükelleflerine sanal pos vermiyorlar,bu güvenli ödeme sistemleri ile ilgili bana dönüş yapar mısınız ?

    13.05.2019 10:03:19
    • Sistem Cevapla

      Funda Hanım merhaba, güvenli ödeme sistemimizin prosedürleri mail adresinize gönderilmiştir. Vergi mükellefi olmanız dolayısıyla ödeme sisteminin kurulması ile ilgili bir engel görünmüyor.Daha detaylı bilgi için sizi ziyaret edebilir yada sizi İzmir Karşıyaka merkezde olan ofisimizde ağırlayabiliriz. İyi haftalar dileriz.

      13.05.2019 10:06:54

 Yorum Yap

 

Lütfen Bekleyin

demresa
Destek Ekibi

Whatsapp'tan mesaj gönderin.

+90 850 305 89 13 telefon görüşmesi için
Hangi konuda yardımcı olabilirim?
908503058913
×
Bize yazın, çevrimiçiyiz !