google benim isletmem uygulamasi kullanimdan kaldiriliyor
Google Benim İşletmem uygulaması kullanımdan kaldırılıyor

maili bir çok insana geldi. Bu akıllara Google Business (Google Benim İşletmem) kalkıyor mu sorusunu akıllara getirdi. Daha önce Google + Plus servisleri iptal eden google akıllara Google Benim İşletmem Servisinin de kapatılacağını akıllara getirdi.

Bildiğiniz üzere Google Benim İşletmem google arama motorunda işletmenin ismi ile aratıldığında sayfanın sağ kısım da beliren işletmeye dair İsim, fotoğraf, logo, telefon, adres yol tarifi, işletme hakkında yorum vb. bulunduğu profil kısmıdır.

İnternette işletmeyi aradığınızda işletme hakkında bilgilerin bulunduğu en doğru rehber diyebiliriz. Çünkü google bu işletmeyi kendi veri tabanlarına kayıt ederken bir takım doğrulama işlemlerinden geçirir.  Bu doğrulama yöntemleri şunlardır; Adres'e posta, telefon ile doğrulama, e-posta ile doğrulama.

İşletme sahibinin "Google Benim İşletmem" profilini google 'da bir yönetim sayfası üzerinden kontrol ediyordu. Nisan 2022 itibari ile bir çok Google Business (Google Benim İşletmem) yöneticisine aşağıdaki gibi bir mail geldi.

Müşterilerle iletişim kurma yönteminizi güncelleyin. Yakında, Google Benim işletmem uygulaması kullanımdan kaldırılacak. Artık profilinizi yönetmek için bu uygulama yerine Google Haritalar ve Arama'dan yararlanabileceksiniz. Milyonlarca satıcı, bu amaçla Google Haritalar veya Arama'yı kullanmaya başladı bile.

Google bir süredir işletme kayıtlarını arama motoru ve google map üzerinden yapılması için yönlendiriyordu. Google Business (Google Benim İşletmem) yönetim panelini tamamen kaldırıp işletmeye ait telefon, adres, yol tarifi, fotoğraf gibi özellikleri google arama motoru yada map üzerinden kullanmaya ve yönetmeye devam edeceğiz. Google Business da bulunan tüm özelliklerin kullanılmaya devam edilip edilmeyeceği ile ilgili henüz google dan bir açıklma gelmedi. Fakat çok büyük değişikliklerin olacağını tahmin etmiyoruz.

Yorumlar (0)

 Yorum Yap

 

Lütfen Bekleyin

demresa
Destek Ekibi

Whatsapp'tan mesaj gönderin.

+90 850 305 89 13 telefon görüşmesi için
Hangi konuda yardımcı olabilirim?
908503058913
×
Bize yazın, çevrimiçiyiz !