e ticaret sitesi kurmak icin neler gerekli

Mevcutta işletmesi olan firmalar yada girişimciler büyüyen internet pazarında yerlerini almak, online satış hizmeti vermek için bir e-ticaret online satış mağazası açmak istiyorlar. Bununla beraber merak edilen bir çok konuda yer alıyor. E-ticaret maliyeti nedir? E-ticaret için hangi evraklar gereklidir? E-ticaret sitesi nasıl kurulur? E-ticaret için ne kadar sermaye gerekir gibi soruları cevaplayacağız.

Gelişmekte olan ülkeler arasında yer alan Türkiye; her geçen gün online alışveriş pazarında büyümektedir. Bu büyüme online işletmesinin ürün ve hizmetlerini dünya pazarına tanıtmak isteyen firmalar için kaçınılmaz bir fırsat haline gelmiştir.


E-ticaret Online Sipariş Sitesi Maliyetleri Nelerdir ?

Şirket kuruluşu

E-ticaret sitesi kurabilmek için öncelikle vergi mükellefi olmaları gerekiyor. Bu anonim , limited yada şahıs firması olabilir.  Masraflarını minimal tutmak isteyen müşterilerimiz için bizler şahıs firması öneriyoruz.  Şahıs firmalarını bir günde toplam 400-500 TL gibi bir masraf ile kurabilir hemen fatura kesmeye başlayabilirler.  Daha detaylı bilgi için bir mali müşavirden kurulacak firmanın türü ve masrafları ile ilgili bilgi alınabilir.

Domain (Alan Adı)

Şirketinizin ünvanını, markasını taşıyan yada akılda kolay kalabilecek bir isim ile internet'te  kendinizi tanıtmalısınız. Örneğin demresa.com gibi. Bu tip seçeceğiniz bir alan adının bedeli  10 dolardan başlamaktadır.  Alan adları com, com.tr, net, org gibi seçilebilir. Yaygın ve akılda kalıcı olanı .com dur.

Hosting (Barındırma Sunucusu)

Hosting; Web sitenizin kaynak kod, resim, video, içerik ,veri tabanının, mail hesaplarının bulunacağı özel sunucu bilgisayarlarında size ayrılan veri depolama  alandır.   E-Ticaret siteleri için uygun hostinglerin fiyatları  50-60 USD dan başlamaktadır.

Güvenlik Sertifikası SSL

SSL internet sunucusu ile  web sitesi ziyaretçisi  arasında yada web sitesi ile banka (ödeme sistemleri) arasında  şifrelenmiş ve saldırılara karşı güvenliği arttırılmış bir bağlantı oluşturur. E-ticaret şirketleri için online güvenlik muhakkak olması gereken bir araçtır. Fiyatları 10 dolar dan başlar.

E-ticaret Yazılımı

E-ticaret yazılımı seçerken bir kaç noktaya dikkat etmek gerekir. İnternet teknolojisi hızla gelişiyor , e-ticaret sisteminizin bu teknolojiye ayak uygurabilecek alt yapıda olması önemlidir. Tüm güncellemeleri sağlıklı olarak alabilmeli geliştirmeye açık olmalıdır.  Ürün, kategori, marka, üretici, seçenek , özellik gibi verilerinizi rahatlıkla yönetebilir özellikte , sağlıklı bir şekilde çalışan banka ve kargo entegrasyonuna sahip olduklarından emin olunmalıdır.. SEO altyapısına uygun ve SEO çalışma araçları olmalıdır ki müşteriler ürün ve hizmetlerini aratabildiklerinde sizleri bulabilsinler .Blog ve sosyal medyanızı rahatlıkla yönetebileceğiniz bir sisteme sahip olmak elektronik ticaretinizin pekişmesi ve dijital dünyanın pazarlama nimetlerinden yararlanmanız açısından önemlidir. Temel raporlama seçenekleri ile ticaretinize ışık tutmalı ,verilerinizi excel formatında yorumlayabileceğiniz yapıya sahip olmalı ,yani muhasebe ve stok takibinizi  kolaylaştırmalıdır.Aynı zamanda müşterilerinizin detaylı verilerini tutarak reklam ve pazarlama yatrımlarınızı doğru yapabilmenizi sağlamalıdır. Pazaryeri portallarında bulunan hesaplarınızla entegrasyonu olmalı fiyat politikanızıda tek bir sistem üzerinden yönetmeniz için destek sağlamalıdır.Detaylı bilgiyi '' neden kendi e-ticaretiniz başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

E-Ticaret fiyatları ,İzmir E-Ticaret fiyatları için tıklayınız.

Bunlar teknik olarak öncelikleriniz olsa da en önemlisi ürün ve hizmetinizin satışı için iyi bir fizibilite araştırması yapmanızdır.Kararınız net olduğunda ürün ve hizmet fiyatlarınız,rakip ürün ,stok,fiyat ,kampanya araştırmalarınız tam hazır bir şekilde online satış yapan bir web sitesi kurulmalıdır.Markanızı tutundurmak için harcayacağınız zaman ve reklam giderleri için bir bütçeyi hali hazırda tutuyor olmanız gerekecek. Ücretsiz danışmalık desteğimiz için bizlerden randevu almayı unutmayın !



Yorumlar (3)

  • Kazım Ersoy Cevapla

    Bir solukta okuyup anlayabilinecek çok iyi bir makale emeği geçenlerin ellerine sağlık çok yararlı bilgiler.

    2.05.2019 20:38:32
    • Erdem Sevimli Cevapla

      Teşekkür ederiz Kazım bey, makalelerimizin devamı çok kısa süre içerisinde gelecek.

      10.05.2019 13:57:17
  • Ilgar Uygun Cevapla

    Elinize sağlık güzel makale olmuş

    2.05.2019 20:49:41

 Yorum Yap

 

Lütfen Bekleyin

demresa
Destek Ekibi

Whatsapp'tan mesaj gönderin.

+90 850 305 89 13 telefon görüşmesi için
Hangi konuda yardımcı olabilirim?
908503058913
×
Bize yazın, çevrimiçiyiz !