e ticaret siteniz icin nasil backlink edinme yontemleri nelerdir

Backlink, web veya e-ticaret sitelerinin Google’dan almış olduğu trafiği artırabilmeleri için en önemli faktörlerden bir tanesidir. 2016 yılında Google tarafından yapılan bir açıklamaya göre içeriklerden sonra Google sıralamasındaki en önemli faktörün backlink olduğu ifade edilmiştir. Bu noktada backlinkler ile ilgili pek çok araştırma gerçekleştirilmektedir. Şimdi gelin, backlink nedir ve nasıl alınır gibi sorulara hep birlikte cevap arayalım.

Backlink Nedir?

Backlink, web sitelerine ücretli ve ücretsiz bir şekilde sunulan dış bağlantılar olarak ifade edilebilir. Faydalı olması için kaliteli ve kalıcı olması gereken backlink sürekli güncellenen içerikler ile  karşımıza çıkmaktadır.

Backlink, bir web sitesindeki web sitenize geri dönen herhangi bir köprüdür. Sizinle, hizmetinizle veya ürününüzle ilgili bir konudan bahseden birinin web sitenize başvurmak istediği bir alıntı biçimidir. Backlink, bir sayfanın değerini ölçmek için Google tarafından kullanılan birçok ölçümden biridir.

Backlinkin kaliteli kaynaklardan alınması son derece önemlidir. Sadece bağlantı almak önemli bir detay değildir. Bir yere eklenilen bağlantıların hiçbir şekilde kaldırılmaması gerekmektedir. Aksi takdirde elde edilen fayda geçicidir ve pek bir anlamı kalmaz.

Siteniz İçin Backlink Önemi ?

Backlink, arama motorları nın sitenizin sıraladığınız anahtar kelime veya konuda ne kadar yetkili ve alakalı olduğunu belirlemesine yardımcı olur. Ayrıca web sitenize verilen geri bağlantılar, arama motorlarına diğer harici web sitelerinin içeriğinizi desteklediğinin bir işaretidir.

Birçok site aynı web sayfasına veya web sitesine bağlantı veriyorsa arama motorları bu içeriğin bağlantı vermeye değer olduğunu ve dolayısıyla Google arama sonuçları sayfasında daha üst sıralarda yer almaya değer olduğunu yorumlayabilir. Uzun yıllar boyunca geri bağlantıların miktarı bir sayfanın popülaritesinin bir göstergesiydi. Ancak günümüzde daha çok geri bağlantıların kalitesine odaklanılmaktadır. Backlink son kullanıcı için de önemlidir. Çünkü geri bağlantılar, arama yapanları aynı konuda diğer kaynaklarda yazılanlara benzer bilgilerle buluşturur. Bunu bir örnekle şu şekilde açıklayabiliriz. Bir son kullanıcının "çocuk bakımı harcamalarının kadınları iş gücünden nasıl uzaklaştırdığını" tartışan bir sayfayı okuduğunda ortaya çıkar. Sayfayı aşağı kaydırdıklarında, “son 25 yılda çocuk bakım maliyetlerindeki artışın kadın istihdamını nasıl etkilediği” üzerine bir araştırma içeren bir web sitesi bağlantısı görebilirler. Bu durumda bir geri bağlantı bir araştırmacının tıklamak isteyebileceği bilgiler için bağlantı noktaları kurar.

Bağlantı olarak bilinen açıklayıcı metin ile bir köprü olarak görünür çapa metin . Bu, çevreleyen metinden farklı görünür ve arama yapan kişi web sitesi bağlantısını izlemeyi seçerse sayfada görünenin ötesinde daha fazla bilgi olduğunu gösterir. Bu harici bağlantı sağlam bir deneyim yaratır. Çünkü gerekirse kullanıcıyı doğrudan ilave istenen bilgilere aktarır. Benzersiz bağlantılar almak arama motoru sonuç sayfalarında) daha üst sıralarda yer almak ve SEO'nuzu tamamen geliştirmek için çok önemlidir. Google'ın bağlantıların değerlendirilmesine yönelik algoritması, son yıllarda gelişti ve nicelik yerine kaliteli bağlantılara odaklamıştır. Bu, SEO stratejinizde yüksek kaliteli geri bağlantılar elde etmek için daha zorlu bir süreç yaratmıştır. Dış bağlantılar hala önemlidir. Bu nedenle arama görünürlüğünüzü artırmak için bir bağlantı oluşturma stratejisi üzerinde çalışmaya başlamalısınız.

Backlink Nasıl Çalışır?

Organik olarak sıralama söz konusu olduğunda bağlantı kurma, herhangi bir SEO kampanyasının başarısı için kritik öneme sahiptir. Sadece binlerce geri bağlantıya sahip olmak veya yalnızca bir web sitesinden bağlantılara sahip olmak, sıralama konumunuzu etkilemeyecektir. Geçmişte işe yaramış olmasına rağmen bu stratejiler modası geçmiş durumda. Günümüzün geri bağlantı yönergeleri, içeriğiniz ve bir konudaki genel yetkiniz etrafında döner ve aşağıdakiler yoluyla elde edilebilir:

  • Sitenizde içerik oluşturan konuk blogcular
  • İç görülerle orijinal araştırma
  • Etkileyenlerle ilişkiler kurmak
  • Sektörünüzdeki diğer siteler için kaliteli blog gönderileri yazın
  • Bağlantı iyileştirme

Backlink profilinizi yönetmenin ve anlamanın da birçok yolu vardır. Majestic, Buzzstream ve Moz, URL'leri yönetmenize ve bağlantı profilinizi optimize etmenize yardımcı olacak araçlar sunar.

Değerli Backlink Türleri Nelerdir ?

Pek çok backlink türünün varlığından söz edebilmemiz mümkündür. Söz konusu türler şu şekildedir.

Misafir Backlink

Konuk bloglama , backlink almanın en çok tercih edilen ve en kolay yollarından biridir. Eğer her bir blog yazısı , yüksek kaliteli başka web sitesine, o zaman içeriğe bir editör backlink eklemek için bir fırsat olacaktır. Başka bir yüksek kaliteli web sitesinde mükemmel içerik yayınlayarak, diğer etkili yayınlar aracılığıyla kolayca otorite ve güven oluşturabilirsiniz.

Editoryal Backlink

Editoryalbacklink web sitenizin içeriğine daha fazla ziyaretçi çekmenize yardımcı olacak başka bir geri bağlantı türüdür. Temel olarak başka bir yetkili web sitesinin yüksek kaliteli içeriğinize bağlantı vermek istediği zaman anlamına gelir. Bu bağlantıyı almanın temel amacı çalışmalarına destek olmak ve faydalı bilgileri insanlarla paylaşmaktır.

İlişkiye Dayalı Backlink

İlişkiye dayalı backlink bir editoryal bağlantının bir varyasyonu olarak düşünmek yanlış olmaz. Bunlar normalde web yöneticileri veya gazetecilerle başarılı bir şekilde güçlü bir ilişki kurduğunuzda oluşturulur.

Ücretsiz Backlink

Yüksek kaliteli sitelerin web sitenize bağlanmasını sağlamak için ücretsiz araçlardan en iyi şekilde yararlanabilirsiniz. Ücretsiz bir aracı, geri bağlantıları kolayca analiz edebileceğiniz bir kredi hesaplayıcı olarak düşünebilirsiniz.

Rozet Backlink

Rozet backlink , kullanarak yüksek kaliteli geri bağlantılar kazanabileceğiniz başka bir akıllı tekniktir. Rozet, temel olarak diğer siteler tarafından oluşturulan veya verilen bir ödüldür ve bir statü sembolü olarak tanınır.

Yorum Backlink

Belirli bir blog gönderisine yorum eklediğinizde bağlantı içeren bir yorum gönderebilirsiniz. Bazenbu yaklaşım bağlantı kurma araçlarını olumsuz etkileyebilir. Çünkü spam gönderenler sıklıkla onları kötüye kullanır.

Basın Bülteni Backlink

Güçlü backlink elde etmenize yardımcı olacak son fakat en az olmayan strateji, basın bültenidir. Basın bültenlerinden geri bağlantılar elde etmek, pazarlama ve basın bülteni taktikleri için bir temel görevi görecektir

Backlink Nasıl Alınır ?

Backlink almak için bazı yöntemler vardır. Söz konusu yöntemler genel olarak aşağıdaki gibidir.

• Bir başka siteden kendi siteniz için bir tanıtım yazısı alabilirsiniz.

• Önemsiz, ufak ve paravan internet siteleri oluşturarak link verebilirsiniz.

• Önemli blog yazarlarının ve metinlerin altına yorum atarak link verebilirsiniz.

• Bloggerlardan internet sitenizi konu alan makaleler yazmalarını isteyebilirsiniz.

Backlinkler Nasıl Kontrol Edilir ?

Backlink kontrolü ya da backlink sorgulama işlemleri yurtdışından ve yurtiçinden hizmet veren siteler aracılığı ile gerçekleştirilmektedir. Söz konusu sitelerin bir kısmı backlinklerin tamamına yakınını ya da bir kısmını görebilmektedir. Sorgulama sitelerinin bir kısmı ücret talep ederken bir kısmı ise ücretsiz hizmet vermektedir.



E-ticaret siteniz yoksa yada e-ticarete başlamak istiyorsanız
İşletmenizin e-ticaret'e geçmesi konusunda marka seçiminizden hangi e-ticaret paketinin size olduğuna, bu süreci nasıl geliştirebileceğinize kadar sizlerle  bir ekip çalışması yapıyoruz. Bu aşamalar gözünüzü korkutmasın. Sizlere bu aşamaları adım adım anlatıyor olacağız.

Demresa Altyapısı İle E-ticaretinizi İşin Uzmanına Bırakın.

E-ticaret başlamak konusunda detaylı bilgi alabilmek için hemen iletişime geçiniz.

Yorumlar (0)

 Yorum Yap

 

Lütfen Bekleyin

demresa
Destek Ekibi

Whatsapp'tan mesaj gönderin.

+90 850 305 89 13 telefon görüşmesi için
Hangi konuda yardımcı olabilirim?
908503058913
×
Bize yazın, çevrimiçiyiz !