2022 yili pazaryerleri komisyon oranlari

Pazaryerleri Komisyon Oranları

E-ticaret, insan yaşamında git gide önemli bir konuya dönüşürken e-ticaret platformlarına girişler de hızla artıyor. Markaların 2022 yılında pazaryerlerine girişleri haliyle komisyon konusunu da gündeme getiriyor. Peki, komisyon nedir? Hangi pazaryerleri ne kadar komisyon alır?

Trendyol, Hepsiburada ve n11 gibi pazaryerleri kendi ürünlerini satmaz. Tam aksine satıcıların ürünlerini listeleyebilecekleri bir alan oluşturarak açık bir pazar imkânı sağlar. Tüketicilerle buluşma fırsatı sunan bu pazaryerleri satışlardan komisyon alarak varlığını sürdürülebilir kılmaya çalışır. Peki, söz konusu komisyon oranları ne kadardır? Trendyol, hepsiburada, Gittigidiyor ve n11 gibi büyük pazaryerlerinin aldıkları komisyonlara daha yakından bir göz atalım!

Hepsiburada Komisyon Oranları 2022

Hepsiburada, Türkiye’de en çok tercih edilen pazaryerleri arasında dikkat çeken özellikleriyle ön plana çıkmaktadır. Bu nedenle de satıcıların katılmak istediği alanların başında Hepsiburada gelir. 2022 yılı komisyon oranlarının açıklandığı Hepsiburada kategori bazlı değerlemeler yapmayı tercih eder. Aşağıda listelenen komisyon oranlarını değerlendirerek satışlarınızı planlamak daha kolay olacaktır.

Aşaıdaki detaylı tablodan da görüleceği üzere Hepsiburada farklı ürün grupları için farklı komisyon oranları belirlemiştir. Hep toplam satışları hem de ortalama ürün fiyatlarını dikkate alarak belirlenen komisyon fiyatlarında amaç daima iki taraflı kazancı sağlamaktır. Bu nedenle de Hepsiburada satıcısı olmak isteyen kimselerin komisyon oranlarını titiz bir şekilde değerlendirmeden hareket etmemesi gerektiğini söylemeliyiz.

Hepsiburada Kategorileri Hepsiburada Komisyon Oranları
Aksesuar,Çanta,Ayakkabı,Giyim 18 %
Altın 4 %
Anne bebek ürünleri 12,50 %
Bahçe Ürünleri 9 % - 20 %
Beyaz eşyalar 8,5 % - 10 %
Bilgisayar ve Ürünleri 6 % - 15 %
Cep Telefonu 3 %
Cep Telefonu Aksesuarları 12,5 % - 23 %
Cilt Bakım Ürünleri,Makyaj,Sağlık ve Kişisel Bakım Ürünleri 15 %
Ev Bakım ürünleri 10 %
Ev tekstili 14 % - 18 %
Evcil Hayvan Ürünleri 15 %
Film, Kitap, Müzik, Kırtasiye 6 % - 15 %
Fotoğraf ve Kamera 5 % - 15 %
Mobilya 18 % - 22 %
Oto Aksesuar 9 % - 18 %
Outdoor Ürünler 14 %
Oyun Konsolu 5 % - 16 %
Oyuncak 16 %
Parfüm 15 %
Spor ve Outdoor 10 % - 13 %
Süpürge, ütü, blender, saç sakal düzeltme makineleri vb. 11 % - 13 %
Tablet 4 %
Televizyonlar Görüntü Brimleri 6 %
Yapı Market 12 % - 17 %
Zücaciye 18 %

Bu veriler Hepsiburada satılan ürünün komisyon politikalarına göre ve Hepsiburada kampanyalarına göre değişilik göstermektedir. Lütfen detaylı bilgi için Hepsiburada müşteri hizmetleri ile iletişime geçiniz.

Trendyol Komisyon Oranları 2022

Trendyol, son dönemde e-ticaret yatırımları ile birlikte dikkat çekmeyi başaran seçeneklerden bir tanesi olarak kabul edilmektedir. Komisyon oranları oldukça iyi seviyelerde olan Trendyol satıcıların alışveriş imkanı sunması adına oldukça idealdir. Siz de bu konuda beklentilerinize en iyi şekilde cevap verecek bir seçenek olacak Trendyol ile komisyon oranlarının neler olduğunu keşfedebilirsiniz. Aşağıda bulunan komisyon oranları tablosu sayesinde Trendyol üzerinden tapacağınız satışların kârlılık durumunu değerlendirme imkanına sahip olabileceksiniz.

Trendyol Kategorileri Trendyol Komisyon Oranları
Aksesuarlar 11 % -25 %
Çocuk Kategorisi 8 % - 23 %
Elektronik rünler 6 % - 25 %
Ev Eşyaları, Mobilyalar, Dekorasyon Ürünleri 5 % - 25 %
Giyim 17 % - 20 %
Kozmetik ve Kişisel Bakım 5 % - 17 %
Outdoor, Kamp ve Spor Ürünleri 8 % - 10 %
Süper Market Ürünleri 12 % - 15 %

Bu veriler Trendyol satılan ürünün komisyon politikalarına göre ve Trendyol kampanyalarına göre değişilik göstermektedir. Lütfen detaylı bilgi için Trendyol müşteri hizmetleri ile iletişime geçiniz.

Gittigidiyor Komisyon Oranları 2022

Gittigidiyor, Türkiye’nin en çok tercih edilen ve alışveriş yapılan e-ticaret platformları arasındaki yerini almayı başarmıştır. İnsanların yeni bir ürün satın almak ya da fiyat araştırmak için tercih ettiği bu platformu özel kılan en önemli detaylardan bir tanesi de komisyon oranlarıdır. Çünkü satıcıların burada uygun fiyatlar sunmasında satış oranlarının etkisi fazladır. Gittigidiyor tarafından uygulanan komisyonları detaylarıyla inceleyerek satış fırsatlarını yakalamaya başlayabilirsiniz.

Gittigidiyor, komisyon oranları ile alakalı en ideal platformlardan bir tanesi olarak kabul edilmektedir. Hem satıcıların kârlılığını sağlamak hem de beklentileri karşılayacak ürün çeşitliliğini desteklemek adına Gittigidiyor çok tercih edilir. Bir satıcı olarak siz de komisyon oranlarını dikkate alarak alışveriş sürecinde kusursuz seçeneklerden fayda sağlayabilirsiniz.

Gittigidiyor Kategorileri Gittigidiyor Komisyon Oranları
Anne ve Bebek Ürünleri 11 % - 16,5 %
Beyaz Eşya ve Küçük Ev Aletleri 7,30 % - 14,30 %
Bilgisayarlar, Tabletler, Çevre Brimleri 6,35 % - 7,80 %
Cep Telefonu ve Aksesuarları 6,15 % - 20 %
DVD, VCD, Blu-ray 19,75 %
Mobilya, Dekorasyon, Bahçe Gereçleri 16 % - 23 %
Pet (Evcil Hayvan) Ürünleri 11,30 % - 15,80 %
Fotoğraf ve Kamera 8 % - 15 %
Süpermarket Ürünleri 11 %
Tüm Giyim Ürünleri Elbise, Pantolon, Kazak Tsihrt 17,80 %
Kitaplar, Dergiler 11 % - 17,75 %
Kozmetik Ürünleri ve Kişisel Bakım 7,50 % - 15,80 %
Mücevher , Kol Saati, Takı Yüzük , Bilezik, 10 % - 20 %
Müzik Aletleri ve Enstrümanlar 5 % - 15,80 %
Okul Kırtasiye, Ofis kırtasiye 6 % - 14 %
Otomobil, Motosiklet ve Aksesuar 11 %
Çocuk Oyuncak Bölümü, Hobi Araçları 15,80 %
Ses Sistemleri ve Televizyonlar 6,65 % - 10,30 %
Spor , Kamp Malzemeleri, Outdoor 13 % - 15,80 %
Pc, Playstation, Xbox, Video Oyunları 7 % - 18 %
Yapı Market, Tadilat, Tamirat Ürünleri 14 %

Bu veriler Gittigidiyor satılan ürünün komisyon politikalarına göre ve Gittigidiyor kampanyalarına göre değişilik göstermektedir. Lütfen detaylı bilgi için Gittigidiyor müşteri hizmetleri ile iletişime geçiniz.

N11 Komisyon Oranları 2022

N11, diğer e-ticaret pazaryerlerine kıyasla daha geç kurulmuş bir platform olsa da insanların çok tercih ettiği platformlar arasında yer alır. Bu nedenle de komisyon oranları en çok merak edilen e-ticaret pazaryerlerinden bir tanesidir. Siz de e-ticaret yapmak ve tüketicilere ulaşmak adına mutlaka bir pazaryeri seçecekseniz n11 komisyon oranlarını değerlendirmeye almadan seçim yapmamalısınız.

N11 Kategorileri N11 Komisyon Oranları
Anne ve Bebek Ürünleri 15 % - 20 %
Elektronik Ürün ve Aksesuarları 5 % - 13 %
Kozmetik ve Kişisel Bakım Ürünleri 10 % - 15 %
Kitaplar, Müzik, Filmler, Pc, Playstation, Xbox, Video Oyunları 3 % - 15 %
Yüzük, Blezik, Tektaş ve Kol Saatleri 5 % - 20 %
Otomotiv ve Motosiklet Ürün Grubu 2 % - 12 %
Spor Malzemeleri, Outdoor Ürünleri, Kamp 12 % - 15 %

Bu veriler N11 satılan ürünün komisyon politikalarına göre ve N11 kampanyalarına göre değişilik göstermektedir. Lütfen detaylı bilgi için N11 müşteri hizmetleri ile iletişime geçiniz.

Komisyon Almayan Pazaryerleri Var mı?

Komisyon almayan pazaryerleri genellikle satıcılar tarafından çok merak edilmektedir. Letgo ve diğer bazı pazaryerleri herhangi bir komisyon talep etmese de bu pazaryerlerinde satış miktarları ve yoğunluğu tatmin edici seviyelerde değildir. Bu nedenle de Trendyol, Hepsiburada ve N11 tercihi daima ön plandadır.

E-ticaret siteniz yoksa yada e-ticarete başlamak istiyorsanız
İşletmenizin e-ticaret'e geçmesi konusunda marka seçiminizden hangi e-ticaret paketinin size olduğuna, bu süreci nasıl geliştirebileceğinize kadar sizlerle  bir ekip çalışması yapıyoruz. Bu aşamalar gözünüzü korkutmasın. Sizlere bu aşamaları adım adım anlatıyor olacağız.

Demresa Altyapısı İle E-ticaretinizi İşin Uzmanına Bırakın.

E-ticaret başlamak konusunda detaylı bilgi alabilmek için hemen iletişime geçiniz.

Yorumlar (0)

 Yorum Yap

 

Lütfen Bekleyin

demresa
Destek Ekibi

Whatsapp'tan mesaj gönderin.

+90 850 305 89 13 telefon görüşmesi için
Hangi konuda yardımcı olabilirim?
908503058913
×
Bize yazın, çevrimiçiyiz !